Kars’ın Sevilen Trafik Komiserine Başarı Belgesi Verildi

Kars’ın Sevilen Trafik Komiserine Başarı Belgesi Verildi

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Murat Gezer’e, Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından, trafik güvenliğinin sağlanmasında üstün gayret gösterdiği için başarı belgesi verildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars’ın sevilen trafik komiserine başarı belgesi, her yıl 6 - 12 Mayıs tarihleri arasında Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da kutlanan ‘Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası’ nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte verildi.

Komiser Murat Gezer Ayrıca; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığında görevli trafik güvenliğinin sağlanmasında üstün gayreti görülen diğer trafik personeline de başarılı belgelerinin verildiği programda değerlendirme konuşması yaptı. 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Murat Gezer konuşmasında; Kars Emniyet Müdürlüğünün, 1 Ocak 2022 tarihinden 2023 yılı Mayıs ayı başına kadar il genelinde toplamda 297 bin 219 adet araç ve sürücüsünün denetime tabii tutulmuş olduğunu söyledi. 

TÜİK verilerine göre bu Nisan ayı itibariyle Kars il gemilinde tescilli araç sayısının 46 bin 511 adet olduğunu da belirten Kars’ın sevilen trafik komiseri Murat Gezer şunları söyledi: 

“Karayolu Trafik Haftası Etkinliğine hoş geldiniz. Her yıl mayıs ayının ilk haftası, vatandaşlarda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek, trafik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla karayolu trafik güvenliği ve trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından birisi de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. İlimizde karayolu trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız koordineli şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Bu sebeple trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirilmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz. TÜIK verilerine göre ilimiz özelinde toplam 46.511 adet tescilli araç bulunmaktadır. Bu bağlamda 1 Ocak 2022 tarihinden 2023 yılı Mayıs ayı başına kadar ilimiz genelinde toplam 297.219 adet araç ve sürücüsü denetime tabii tutulmuş olup bu sayı ilimizde bulunan tescilli araç sayısının 6,3 katına denk gelmektedir.

İlimiz genelinde görev yapan trafik personeli gerek sabit trafik ekiplerimiz gerekse Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS), DRONE ve Radar cihazları vasıtasıyla denetimler yapılmakta bu denetimlerde hedefimiz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak olası kaza riskini ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. İçişleri bakanlığımız ve il valiliğimiz koordinesinde trafikte her yıl daha iyiye, bir hareketine bakar hayat, bu yolda sana çok güveniyoruz, öncelik hayatın öncelik yayanın projeleri ilimizde etkin bir şekilde uygulanmakta, denetim ve eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmektedir.

Yapılan bu denetimler sayesinde ülke genelinde ve ilimiz özelinde 2022 yılında ölümlü kazalarda % 2,8, can kayıplarında % 2,6 oranında düşüş sağlayarak OECD ülkeleri arasında önemli ölçüde düşüş gösteren ülkeler arasında üst sıralarda yer almaktayız. Ayrıca 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, çocuk trafik eğitim parkında ve trafik brandası üzerinde 39180 öğrenciye temel trafik eğitimi verilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde kurallara uymaya davet ediyor kazasız günler diliyorum.”

kars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(1).jpegkars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(2).jpegkars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(3).jpegkars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(4).jpegkars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(5).jpegkars’in-sevilen-trafik-komiserine-basari-belgesi-verildi-(6).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber