Kars'ın Projeleri Konuşuldu

Kars'ın Projeleri Konuşuldu

İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 2'inci dönem toplantısı, Vali Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör Yardımcısı Mükremin Özkan Arslan, Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İzci, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı. 

Açılış konuşmasını Vali Doğan'ın yapmasıyla birlikte başlayan toplantı, yatırımcı kurum, bölge ve daire amirlerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunum ile devam etti. 

Vali Doğan'ın yaptığı değerlendirmede; "Gerek yerel bazda, gerek hükümet bazında yapmış olduğumuz yatırımlar ciddi anlamda hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem biz Valilik olarak hem Belediye yerel yönetim olarak hem Kaymakamlıklar olarak hem de hükümet adına iş yapan kamu kurum ve kuruluşlar adına sezonu da iyi değerlendirmek anlamında ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Sezonumuz kısa o yüzden tempomuz yüksek. Bu tempoyla çalıştığımız taktirde inşallah kar kış gelmeden bir takım işleri de neticelendirmiş oluruz. Sunumlarda ifade edildiği gibi 1,5 milyar TL'lik yol yapımı Karayolları Genel Müdürlüğünün, Ulaştırma Bakanlığının bir yatırımı var. DSİ'nin yine çok büyük yatırımları var. Diğer bölge müdürlüklerimizin ciddi anlamda yatırımları var ve biz İl Özel İdaresi olarak da bu yıl 230 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. 3 bölgede çalışıyoruz, 3 farklı müteahhitle çalışıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da bunları bitirmiş olacağız. İlin gidişatında bir sıkıntı görmüyorum, kurumların arası iyi, bir uyum var. Sorun olduğu taktirde de en kısa süre içerisinde karşılıklı konuşarak sorunlarımızı da çözüyoruz. Bu uyumun Kars'a getirisi elbette ki yüksek olacaktır. Kurumlar arası didişme, çekişme işlerin aksamasına sebebiyet verir ama bizde Allaha şükür öyle bir sıkıntı da yoktur. Ben bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu sezonu iyi değerlendirelim." şeklinde konuştu. 

kars-vali-rahmi-dogan--(1).jpgkars-vali-rahmi-dogan--(3).jpgkars-vali-rahmi-dogan--(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber