Kars’ın İlk Kadın Aday Adayı

Kars’ın İlk Kadın Aday Adayı

Esra Yücel, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı

Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi bölümünde de yüksek lisans öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdüren Selimli Esra Yücel, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaparak ilk kadın aday adayı unvanını da almış oldu.

ESRA YÜCEL KİMDİR?

Esra Yücel 1989 yılında Ankara’da doğdu Kars Selim kütüğüne kayıtlıdır. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğudur. Ankara Rauf Denktaş  lisesinden mezun olduktan, Lisans eğitimini KÜ üniversitesi Siyaset bilimi Kamu Yönetimi bölümünü başarıyla tamamladı. Ardından dil eğitimi ve master programı için İngiltere’nin Londra şehrinde bir yıl süre ile bulundu.Dil eğitimini tamamladıktan sonra akademik eğitimine ülkesinde devam etmeye karar verdi ve ülkesine döndü .Yoğun bir Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Esra Yücel sürekli olarak sn Reisin gençlerle buluşma toplantılarının tamamında yer aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversite bitiren gençlere önceliğiniz Vatan için Millet için Ülkemizin ekonomisine katkı sağlayıp personel istihdamı yapması iş kurmaları yönündeki telkinlerinden son derece etkilenip Üniversiteden  bir arkadaşıyla okul yıllarında hayalini kurdukları Kadınlara yönelik ,Cilt Bakımı ve Estetisyen eğitimi veren kadınları iş hayatına kazandırmayı hedefleyen, aynı zamanda sadece kadınlara özel hizmet sunan özel projelerini 2015 yılında hayata geçirdiler.Stajyer öğrencileri ile birlikte on’u aşkın personeli istihdam ederek sn cumhurbaşkanının genç girişimci üniversite mezunu gençlerden istemiş olduğu İşyeri kurup personel istihdamı projesini gerçekleştirdi.

Ailesiyle birlikte yaşadığı Ankara’da çeşitli genç kadın girişimcileri, dernek ve STK larda görev yapmış olması genç yaşta çok başarılı projelere imza atması akranlarından oldukça öne çıkmasını sağladı. Şimdi ise memleketi Kars’a olan sevdası ile şahlanan Türkiyemizde Kars’ında yer almasını istiyor. Kızlarımız üretime katılsın refah düzeyimiz artsın, medeniyetler beşiği Kars’ın hak ettiği değere kavuşsun istiyor. İşletmesini yönetirken aynı zamanda öğretmenlik yapmakta, aynı zamanda da Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi bölümünde de yüksek lisans öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdürmektedir.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber