Kars´ın 10 bininci kalesini yaptı

Kars´ın 10 bininci kalesini yaptı

Kars Belediyesi bünyesinde Namık Kemal Evi´ndeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal, tarihi Kars Kalesi´nin 10 bininci biblosunu da yaparak önemli bir rekora imza attı.

Kars Belediyesi bünyesinde Namık Kemal Evi’ndeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal, tarihi Kars Kalesi’nin 10 bininci biblosunu da yaparak önemli bir rekora imza attı.

Gazeteci Bedir Altunok’un “Çoban Heykeltıraş” haberiyle ülke gündeminde yerini alan Metin Doğrukartal, dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından köyünden Kars’a getirilerek Belediye bünyesinde işe başlatıldı. Sert taşları işleyerek sanata verilmesiyle ünlü Çoban heykeltraşın yaptığı eserler büyük beğeni topladı. Şu anda Kars Belediyesi Namık kemal Kültür Merkezi’ndeki atölyesinde çalışan Doğrukartal, biblo çalışmalarına da ağırlık verdi. Kars dışından ve il merkezinden ­yoğun talep olması üzerine Belediye katkılarıyla çalışmalarını hızlandıran Doğrukartal, en çok tercih edilen Kars Kalesi biblosunda yoğunlaştı. Yıllara dayanan gayretleri sonucu bugün de 10 bininci Kars kalesi biblosunu yaptı ve bir rekora imza attı.

Bundan büyük bir keyif aldığını söyleyen Doğrukartal, “İstiyorum ki herkesin evinde bir Kars kalesi olsun. Herkes evine evliya camiinin, harakani türbesinin, hamamların biblolarını bulundursun. İnşallah bir gün bu da olacak” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber