Kars'a tarihi Yatırım

Kars'a tarihi Yatırım

Kars Gemli Tabya Revize Restorasyon Projesi önümüzdeki günlerde ihale edilecek.


Kars Valiliğince Gemli Tabya’nın kent turizmine kazandırılması amacıyla hazırlanan “Kars Gemli Tabya Revize Restorasyon Projesi”, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçerek,  toplantı salonu ve 12 odalı butik otelden oluşan proje önümüzdeki günlerde ihale edilecek.
Gemli Tabyanın turizme kazandırılması için çalışmaların başladığını belirten Vali Rahmi Doğan, “Önce mimari projeyi kuruldan geçiriyorsunuz sonra uygulama projelerini geçiriyorsunuz. Uygulama projesi kuruldan geçtikten sonra ihalesi yapılacak. Birden olmuyor, kimsenin Gemli Tabyadan haberi yok, oradan geçerken görmüyor bile. Biz Gemli Tabyayı gündeme getirdik.” dedi.
Vali Doğan, “Proje bu, her şey yazılmış, çizilmiş, unutulmuş gibi anlatılıyor. Yok öyle bir şey yani. Bunların üzerinde çalışılıyor. Çok şık bir şekilde camdan bir proje yaptık. Bunun için biz kurulla kavga ettik. Kurul buraya ‘müze yap’ diyor. Ben dedim ki; ‘Kars’ta 46 tane tabya var, 46 tane müze mi yapalım?’ Biz burasını çok güzel projelendirdik. Burası düğün salonu, toplantı salonu, 12 tane odası çıkan butik otele dönüşüyor ki Özel İdarenin kullanımında 27 yıllığına kullanım hakkını aldık. Bunları unutmayın. Birileri alıp birilerine veriyordu. Bunlar da kuruldan geçtikten sonra ihalesi yapılacak” şeklinde konuştu. 

7jwprq.jpgojflnk.jpgrwkepg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber