Kars2tan Halep için 4 tır yardım

Kars2tan Halep için 4 tır yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep´teki mazlumlar ve mağdurlar için Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek, Halep´te yaşananlara seyirci kalmayarak öncülük ettiği kampanyaya destekler çığ gibi büyüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek, Halep’te yaşananlara seyirci kalmayarak öncülük ettiği kampanyaya destekler çığ gibi büyüyor.

Kars Valiliği koordinesinde Kars İl Müftülüğü öncülüğünde ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Kars’ta yürütülen yardım kampanyasında Halep için hazırlanan 4 tır dolusu 100 ton kömür ve yakacak yardımı Halep için yola koyuldu.

Sabah saatlerinde Kars Fethiye Camii önünden dualarla yola çıkan tırlar Cilvegözü sınır kapısından geçerek Halep’teki mazlumlara ulaştırılacak. “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek olan herkese teşekkürlerini ileten Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, tırlar yola koyulmadan önce burada dua yaptırarak, emek veren herkesten helallik istedi.

Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve İl Defterdarı Hüseyin Savan, Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş’in hazır bulunduğu alanda yardımseverler de tırların gidişine dualarıyla eşlik ettiler. Kars İl Müftüsü Mehmet Genç burada yaptığı konuşmada yardımların aralıksız devam edeceğine dikkat çekti. Müftü Genç, “Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi şemsiyesi altında, Sayın valimizin izniyle, milli eğitim müdürlüğümüz ve Kars halkımızın, cami cemaatimizin birlikte yaptıkları yardımları Allah kabul eylesin inşallah. Evvelemirde önce un yardımı yapma niyetimiz vardı fakat 250 bin ton stok edilmiş olunca Diyanet Vakfı genel müdürlüğümüzün bizleri acil olan ihtiyacın yakacak ve diğer malzemeler olduğunu iletti. Biz de bununla ilgili buradan 100 ton kömür ve yakacak temin ettik ve İnşallah Cilvegözü kapısında görevlilerimiz kontrolünde 4 tane şoförümüz de birlikte oraya ulaştırılacak.” dedi.

‘Şu anda Allah’a şükürler olsun hesabımızda da bütçemiz mevcut’ diyen Müftü Mehmet Genç; “Vatandaşlarımızdan de beklentimiz şudur ki gelsinler yardımlarını devam ettirsinler ve oradaki insanların acil ihtiyaçlarını bir an evvel toparlayalım. Vatandaşlarımızın bu duyarlılığı bir hafta içerisinde dört tane tırın Kars’tan oraya gitmesine vesile oldu. Başta sayın valimiz Rahmi Doğan olmak üzere ben bütün yardım severlerimize, il milli eğitim müdürlüğümüze ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak il müftülüğümüze ve din görevlilerimize ve camii cemaatimize de yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. Bir müminin derdi hepimizin derdidir. Peygamberimiz (sav) buyurduğu gibi bir mümine bir rahatsızlık geldiği zaman, bir vücudun azası gibi her tarafını sarar. Biz de millet olarak hareket ettik Cenabı Hakk'ın niyetimizi, yardımlarınızı kabul eylesin inşallah. Yardımlarımız devam edecek, ilk posta 100 ton olmak üzere dört tır kömür yardımında bulunduk ve inşallah bu oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze olsun deva olacaktır. Allah buradan oraya gidecek kardeşlerimizin yolunu açık eylesin, kazasız belasız ulaşmalarını sağlasın inşallah.” Şeklinde konuştu.

Müftü Genç konuşmasının sonunda ise yardım tırlarının hazırlanmasında her türlü kolaylığı sağlayan Şentürk Zahirecilik işletme sahiplerine de şükranlarını sunarak, hayırlarının kabul olması temennisinde bulundu. Tırlar, Kars’tan Halep’e ulaştırılmak üzere dualar ve tekbirlerle yola çıktı. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber