Kars ve Ardahan'daki Buzağı Desteği Hayat Kadınlarına Yaradı

Kars ve Ardahan'daki Buzağı Desteği Hayat Kadınlarına Yaradı

Çiftçi destek ödemelerinin ardından Gürcistan'a geçişler 3 kat arttı.

Toplamda 438 bin 284 yetiştiriciye, 522 milyon TL buzağı desteklemesi ödemesi yapılacak. Bölgede buzağı desteği alan çiftler Çıldır Aktaş sınır kapısına akın ederek Gürcistan'a geçiş yaptı. 

Ülkedeki Ekonomik sorunların yaşandığı şu günlerde piyasaların canlanması beklenirken çiftçiler aldıkları destekleri Gürcistan'da harcıyor. 22 Şubat Cuma günü gerçekleşen ilk ödemenin ardından bin 700 kişi Gürcistan tarafına geçiş yaptı.

Buzağı desteklerinin ödenmesiyle birlikte, Gürcistan tarafına geçişlerde 3 kat artış olduğu ileri sürüldü. Bu artış ile bölge ekonomisini de önemli ölçüde zarara uğrattı.. Durum karşısında rahatsızlığını dile getiren bölge esnafı "Global marketler ve ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle siftahsız kapattığımız günler oluyor. Ödenen desteklerin bölgede nakit akışını arttıracağını, piyasaya canlılık kazandıracağını düşünürken paraların Gürcistan'daki kumarhanelere ve eğlence merkezlerine uçtuğunu görüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da inekler Gürcüler için doğuyor" dedi.

Ülkede Dolar kurunun yükselmesiyle değer kazanan Gürcü larisinin, Türk lirasının iki katı olmasıyla birlikte geçişlerde önemli ölçüde düşüş yaşanmıştı.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Kars Haber