Kars Valisi Yusuf’a Umut Işığı Oldu

Kars Valisi Yusuf’a Umut Işığı Oldu

Kars Valiliği, Bülbül mahallesinde su almaya gittiği çeşmede Suriye uyruklu çocuklar tarafından sağ gözüne çubuk batırılması sonucu görme yetisini kaybeden Yusuf Aktaş (11) için harekete geçti.

Yusuf’un başından geçenlerin yerel ve ulusal medyada geniş şekilde yer almasından sonra Kars Valiliği harekete geçti. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri aileyle bağlantı kurarak Yusuf için neler yapılabiliri masaya yatırdılar. Dünya Göz Hastanesi’yle bağlantı kuruldu ve Yusuf’un görme yetisini kaybettiği sağ gözüne cam göz takılması gündeme geldi. Türkiye’de sadece Dünya Göz Hastanesi’nde bu operasyonunun yapılabiliyor olması ve doktorun da yurt dışında olması nedeniyle bir süre beklenilecek. Doktorun Türkiye’ye gelmesiyle birlikte operasyon yapılacak ve Yusuf, cam göze kavuşabilecek.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada :

Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan “Cumhurbaşkanımızdan Sadece Bir Göz İstiyorum" başlığıyla yer alan haber konusu Valiliğimizce incelenmiş olup, konu hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İlimiz merkezinde 11.07.2018 tarihinde meydana gelen olay neticesinde; Y.A. (12) isimli şahsın sağ gözünden yaralanarak görme yetisini kaybettiği ve gerekli adli işlemlerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Olayın akabinde sağlık durumu Valiliğimizce takip edilen mağdur olan Y.A'nın tedavisi özel bir hastanede yapılmış ve kendisine protez göz takılmıştır. Mağdur Y.A ve ailesinin talebi olan tedavi ve cam göz protezi takılması için ilgili hastane ile görüşmeler yapılmakta olup tedavi ve protez masrafları Valiliğimizce karşılanarak sevgili kardeşimiz sağlığına kavuşturulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber