Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 23 Nisan ve Miraç Kandili Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 23 Nisan ve Miraç Kandili Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ve Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Rahmi Doğan’ın 23 Nisan mesajı şöyle:

Aziz Türk Milletinin, vatan toprakları üzerinde ölüm kalım mücadelesi verdiği zor dönemde yine kendi azim ve kararlılığıyla kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97’nci yıldönümü ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” büyük bir gururla kutluyoruz.

Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir varoluş mücadelesi veren aziz milletimiz,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile kurduğu yüce meclisimiz ile de demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temeli oluşturulmuş ve böylesine önemli bir gün çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bu durum ülkemizin geleceği olan siz çocuklarımıza, aziz milletimizin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sarsılmaz güveninin ifadesidir.

Sevgili Çocuklar;

Evrensel bir bayrama, dostluk, kardeşlik ve sevgi şölenine dönüşen ve her yıl dünya çocukları ile birlikte kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır. Bu bayram, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Toplumda; hürriyetin, eşitliğin, adaletin, istikrarın sağlanması ve korunması ancak milli egemenliğin, tam ve kesin bir biçimde gerçekleşmesiyle mümkündür. Sizler, milletimizin ve devletimizin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023 yılında ve sonrasında dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri olan büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en iyi şekilde kendinizi yetiştirmelisiniz. Bu nedenle; bizlere düşen görev, bilim ve teknoloji ışığında okuyan, milli ve manevi duygulara sahip, milletini, vatanını seven, dürüst, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeniz için gerekli tedbirleri almaktır. Çocuklarımıza düşen görev ise büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirip daha yukarılara çıkarmak için hiç durmadan ve yılmadan çalışmak, çalışmak, hep çalışmaktır… Sizler yüce Türk Milletinin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

Bu gurur günümüzde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Başta Karslı minik yavrularımız olmak üzere, tüm çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, bayramın bütün dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Vali Rahmi Doğan’ın Miraç Kandili mesajı şöyle:

Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in mucizelerinden olan Miraç, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (sav)’in Cenab-ı Allah'ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir.

İnsanın Allah’ın rızasına ulaşabilmesi halinde; dünyevi ortamdan sıyrılarak maneviyat aleminde yükselebilmesinin, ilahi rahmet ve huzura erişebilmesinin, gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki faziletlerle bütünleşmesinden, Allah'a bağlılık ve boyun eğmesinden geçeceğini hatırlatan ilahi bir mucizedir. Miraç’ta; insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan emirler de vahyedilmiştir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, sevgili Peygamberimizin (sav) kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece vesilesiyle, insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu kutsal gecenin, bizler için yüce Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine mazhar olduğumuz ve huzur bulduğumuz müstesna bir gece olmasını, tüm insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını diler; başta Karslı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik ederim.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber