Kars Valisi Rahmi Doğan´ın 10 Ocak Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan´ın 10 Ocak Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Doğan´ın mesajı şöyle:

 Kars Valisi Rahmi Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Doğan'ın mesajı şöyle:

Günümüzün en dinamik ve kariyer mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi üstlenmiştir. Çünkü; bireyler, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüklerini basın mensuplarının varlığı ile kullanabilmektedir.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan ve üstlenmiş olduğu sosyal sorumluluk ile bir nevi kamu hizmeti görmekte basın, demokrasilerde dördüncü güç olarak nitelendirilmiştir. Medya organları, ülkemizin demokratik gelişiminde ve çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmekte, vatandaşlarımızı hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmekte, kamu ile vatandaş arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşa yansıtılmasına aracı olmaktadır.

Gazeteci halkın gözü, kulağı, sesidir. Ancak; bu hizmetleri yerine getirirken din, dil, ırk, inanç farkı ve siyasi görüş gözetmeden tarafsız bir şekilde toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki; dürüst ve ilkeli bir yayıncılığı prensip edinerek, kamuoyunu aydınlatmak için her ortam ve şartta, sorumluluk duygusu içinde, büyük bir özveriyle çalışan basın çalışanlarının gösterdikleri çaba daha büyük başarılara dönüşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; gecesini gündüzüne katarak, çeşitli zorluklar içerisinde işini yaparken, toplumun bilgilendirilmesi, aydınlatılması, yerelde Kars, genelde de ülkemiz yararına yönlendirilmesi, sorunların çözümü, Kars’ımızın gelişmesi, olumlu yönde tanıtımı gibi önemli görevlerde bizlerle birlikte yol alan ilimiz basın çalışanlarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü en samimi duygularımla kutluyor, aile yuvalarında sağlık, esenlik ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber