Kars Valisi Doğan Durmak Bilmiyor

Kars Valisi Doğan Durmak Bilmiyor

 Kars’ta göreve başladığında ‘masa başında oturmayacağım’ diyen Vali Rahmi Doğan, kent genelinde yapılan çalışmaları bizzat...

 Kars’ta göreve başladığında ‘masa başında oturmayacağım’ diyen Vali Rahmi Doğan, kent genelinde yapılan çalışmaları bizzat yerinde görerek, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler alıyor.

Kars’ta ‘Tarihi Dokunun Korunması’ Projesi kapsamında Evliya Cami bölgesinde Valilik, Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye tarafından yürütülen çalışmaları yerinde görmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler almak üzere Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu ile birlikte bölgeye gelen Vali Rahmi Doğan, DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı ve ilgili firma yetkililerinden yürütülen çalışmaların son durumunu konuştu.

Proje üzerinde bilgiler alan Rahmi Doğan, yürütülen çalışmların ilk aşamasının bu yıl tamamlanmasını istedi.

Projenin kısa sürede tamamlanması için gerekirse eksi 20 derece de beton atılması gerektiğini ifade eden Kars Valisi Rahmi Doğan, “Derenin ıslahı yapıldıktan sonra projenin ilk aşaması tamamlanacak. İkinci aşama ile ilgili Osmanlı Evleri, Beylerbeyi Sarayı ile ilgili proje çalışması devam ediyor. Ankara’dan bir mimarla anlaştık. Önümüzdeki hafta içerisinde gelecek. Buradaki ikinci etabın çalışmalarını yapacak. Bahar aylarıyla birlikte hem kale, hem Osmanlı evleri, hem Beylerbeyi Sarayı ve bu alan bir bütün halde tamamlanmış olacak” dedi.

Kars Çayı’nın ıslah edilmesinin tek başına bir şey ifade etmediğine dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, belediyenin çaya akan kanalizasyon bağlantılarını kısa sürede kesmesi gerektiğini söyledi.

Vali Rahmi Doğan, “Sayın bakanımızın talimatlarıyla çayın temizlenmesi yapılıyor. Bunun üstünde DSİ ile belediye birlikte çalışıyor. DSİ zaten temizliği yaptı ama buranın önce kanalizasyondan kurtulması lazım. Onun için belediyenin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Belediye İller Bankası’na bir proje ile gidiyor. Önümüzdeki hafta başkan gidecek. Hem katı atık, hem sıvı atıkla ilgili eğer finansman sağlarsa, buranın kanalizasyonu da temizlenmiş olacak. Bu kanalizasyon temizlenmeden zaten burada yapılan çalışmaların çok bir anlamı yok. Çünkü; ciddi anlamda bir koku var. Kars Çayı bir müddet sonra ileride Kars Barajı ile buluşacak. Eğer bu temizlik yapılmaz, kanalizasyon şimdiden temizlenmezse, baraj su tutmaya başladıktan sonra artık Kars’ta kokudan durulmaz. Biran önce o çalışmanın yapılması lazım” diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan, beraberindekiler birlikte bir süre bölgeyi gezdi. Doğan ilgili yüklenici firma çalışanlarından proje üzerinde bilgiler aldı. Doğan, Kars’ta hükümet tarafından yürütülen çalışmaları bizzat giderek yerinde inceliyor. Doğan, zaman zamanda Karslı vatandaşlar sohbet ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber