Kars Ülkü Ocakları Yeni Yerinde

Kars Ülkü Ocakları Yeni Yerinde

Kars Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bundan böyle hizmet vereceği yeni yerinin açılışı yapıldı.

Turgut KAYA

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek'inde açılışına katıldığı Kars Ülkü Ocakları, yeni yeri olan Kazım Paşa Caddesi Üzerindeki Fayton Pazarı mevkiinde hizmet verecek.

Açılış töreninde konuşan Kars Ülkü Ocakları Başkanı Cem Keskin, bugün kendilerini yalnız bırakmayarak buraya kadar uzak yakın demeden gelen Ülkücü Harekete omuz veren, gönül veren Ülkü Ocakları ile tasalanan Ülkü Ocakları ile sevinen herkese teşekkür etti.

Ülkü Ocakları hareketinin dualı ve 5000 yiğidini vatanın bağrı olan kara toprağa vermiş bir hareket olduğuna dikkat çeken Kars Ülkü Ocakları Başkanı Cem Keskin şunları söyledi:

“18 Mart 1966 yılında bundan tam 57 yıl önce yanan ülkü ateşinin vücut bulmuş hali olan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığımızın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Davamızın harcı duayla karılmış, haysiyet ve hedefleri nice kahramanımızın fedakârlıklarıyla yoğrulmuştur.

Bizler de kutlu davamızın 57 yıllık mücadelesinin devamlılığı için Serhat Boylarında bulunan kadim Türk Kentimiz olan Gazi Kars'ta yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan mücadele edeceğimize Namusumuz, Şerefimiz ve mukaddes al bayrağımızın üzerine huzurlarınızda ant içerek göreve bir ay önce başlamış bulunduk.

Milli Şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızın mısralarında söylediği gibi; “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak: Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” dizelerini buradan haykırarak şunları söylüyorum. Yurdumuz üstünde tüten en son ocağımız Ülkü Ocaklarımız var olduğu sürece kem gözlüler bet yüzlüler vatan toprağına gör diken hainler ne Gazi Kars'ımızda nede ülkemizde başarılı olamayacaklardır. Bu süreçte dost ağlatmayacağımızdan düşman güldürmeyeceğimizden kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmasın.

Bu hareket dokuz yiğidini darağacında ülkesine kurban vermiş bir harekettir. Bu hareketin üzerine konuşmak, bu hareketi yıpratmak, bu hareketin kutsiyetine iman etmiş kişilere söz söylemek; elini değil gövdesini taşın altına koymuş irade sahiplerine söz söylemek dava kaçkınlarının harcı değildir. Her önüne gelene eski ülkücü kimliği ile kişiliğini pazarlayanlara buradan hatırlatmak isterim ki Ülkücülerin yeri de yuvası da adresi de ve lideri de bellidir.

Yukarıda bahsettiğim teşkilatımızın kırmızıçizgisi olan hususlar dışında aile yapısında da meydana gelebilecek kırgınlıkları yine kendi içerimizde Şeyh Edebali'nin de sözlerini kendimize şiar edinerek çözüme üretmenin yine bizlerin aslı görevi olduğu düsturunu da unutmamaktayız ve diyorum ki; öfkelenebilirsiniz uysallık bize, gücenebilirsiniz gönül almak bize, acizlik gösterebiliriz hoş görmek size olsun. Bu davaya karınca misali su taşıyanların gerçek ülküdaşlarından başkaca bir beklentileri ve talepleri yoktur.

Sözlerime son verirken bizleri yalnız bırakmayarak buraya kadar uzak yakın demeden gelen Ülkücü Harekete omuz veren, gönül veren Ülkü Ocakları ile tasalanan Ülkü Ocakları ile sevinen tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunarım.

Huzurlarınızda Türk Dünyasının ve Milliyetçi Ülkü Hareketin Bilge Lideri Türkiye Cumhuriyeti'ni payidar kalması için Önce Ülkem ve Milletim diyerek tüm terör odaklarının korkulu rüyası; bizim içinse Turan'a giden yolda yol başçımız olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Bey'imize şükranlarımı sunuyorum.

Buradan huzurlarınızda Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Türk Gençliğinin Yol başçısı Ülkücü Hareketin Lideri Sayın Ahmet Yiğit YILDIRIM Bey başta olmak üzere; tüm Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılarımız ve Genel Merkez yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Yine huzurlarınızda Kars Ülkü Ocaklarının kuruluşundan bugüne dek İl Başkanlığı yapmış kıymetli Ocak Başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Sahipsiz olan memleketin batması haktır; Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Ne Mutlu Türk'üm Diyene / Ne Mutlu Ülkücüyüm diyip Ülkücü Kalabilenlere."

43ae4f7e-c739-4987-a1a3-9e3279123c94.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-1-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-3-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-4-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-5-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-6-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-7-min.jpg

kars-ulku-ocaklari-yeni-yerinde-9-min.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber