Kars Ülkü Ocakları İstişare Toplantısı Düzenledi

Kars Ülkü Ocakları İstişare Toplantısı Düzenledi

 Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı tarafından Geleneksel İstişare Toplantısı düzenlendi. 28 Ekim günü Kars Öğretmen Evi Düğün Salonu’nda...

 Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı tarafından Geleneksel İstişare Toplantısı düzenlendi.

28 Ekim günü Kars Öğretmen Evi Düğün Salonu’nda düzenlenen İstişare Toplantısı’na Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Kars Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Güngör, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, MHP İlçe Başkanları, İlçe Ocak Başkanları, Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Gelişen sosyal, siyasal, ekonomik gelişmeler ışığında ülke hayrına izlenebilecek yollarla ilgili istişare üzere gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Ülkücü Hareket konulu slayt gösterisi sunuldu. Ülkücü Hareketin geçmişi, geleceği ve önemi konusunda da görüşlerin öne çıkarıldığı toplantı sohbet düzeyinde gerçekleşti. Dilek, şikayet ve önerilerin hassasiyetle dikkate alındığı istişare toplantısının açış konuşmasını Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Oğuz Güngör yaptı.

Ülkücü Hareketin varlığını yeterli ölçüde sergilemeyeceği taktirde Millet varlığının tehlikeye düşeceğini belirttiği konuşmasında Güngör şunları söyledi; “Değerli dava arkadaşlarım Kurulduğu ilk günden bu yana devletimizin tekliği, milletimizin mutluluğu vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna on binlerce şehit veren ülkü ocaklarının il başkanı olma şerefini bana nasip ettiği için, huzurlarınızda Cenab-ı Allah’a binlerce kez şükrediyorum. Bu vesileyle bizlere emanet edilen kutsal dava sancağını da lekelemeden, kirletmeden ve hiçbir çıkar karşılığında satmadan hedefe ulaştıracağımızın da dost düşman herkes tarafından bilinmesini isterim. Çünkü ülkü ocakları görevini tam anlamıyla yerine getirmediği takdirde, millet varlığını tehlikeye düşürebilecek kadar önemli hayati bir kurumdur. Tam anlamıyla biliyor ve idrak ediyoruz ki; ülkü ocaklarının misyonu yani görevi amacı ; Türk tarihini iyi bilen, Türk kültürünü özümsemiş, Türkiye’nin iç ve dış meselelerine hakim , dünyadaki gelişmeleri takip edebilen ,Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak faziletiyle donanmış, kendi alanlarında uzman , ülkücü fikir sistemini iyi bilen , dürüst karakterli yani şahsiyetli nesiller yetiştirmektir Paraya değil yüce Allah’a tapan nesiller makam ve koltukların değil yüce yaradanın karşısında secde eden şahsiyetli bireyler, köşeyi dönmenin değil Allah rızası kazanman peşinden koşan halk kitleleri Allah’ın izniyle ülkü ocaklarının eseri olacaktır. Buradan da anlaşıldığı gibi ülkü ocakları eğitim kültür kurumudur. Siyasi bir kurum değildir. Siyasetin dışında hatta üstündedir . Ancak şu da bir gerçektir ki; savunduğumuz fikirlerimizin siyasi arenadaki temsilcisi olan milliyetçi hareket partisi ile sarsılmaz bir gönül bağımız vardır . Bundan dolayı da milliyetçi hareket partisinin temsil makamlarında katıksız ülkücüleri istiyor olmamız, bizim hem en doğal hakkımız hem de görevimizdir. Bu minvalde ‘ülkücülüğü ben kurdum, ülkücülüğün ana ilke ve esaslarını ben yazdım’’ diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’in şu tarihi ifadelerini günün ve gecenin sözleri olarak sizlerle paylaşmak istiyorum ; Bütün medeniyetler aşktan doğar. Bütün medeniyetler bütün devletler para ile değil inançla imanla kurulur. Ve parasızlıktan değil inançsızlıktan imansızlıktan çöker. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın tüm teşkilatlarımız ve Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 29 ekim cumhuriyet bayramını ve 30 ekim karsın kurtuluşunu da şimdiden kutluyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun. Tanrı türkü korusun ve yüceltsin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber