Kars Şeker Fabrikası Herbisit Eğitimi

Kars Şeker Fabrikası Herbisit Eğitimi

Kars Şeker Fabrikası’nda Herbisit Eğitimi verildi.

Herbisit eğitimine Arpaçay, Akyaka, Susuz, Selimden yaklaşık 60 çiftçi katıldı. Son derece faydalı olan eğitim çiftçilerden tam not aldı. Eğitimi veren Çiftçiler sordukları sorularla Eğitimcileri terlettiler. Eğitim bitiminde açıklama yapan Firma yetkilisi Zir. Yük. Müh. Tunahan Kaya çiftçilere övgüler yağdırdı. Bu arada Şeker Fabrikası Fabrika Müdürü İbrahim Yıldız bu yıl pancar ekimine büyük ilgi gösterildiğini ve 2017 iş programının 110.000 ton olarak dün akşam itibariyle tamamlandığını söyledi.

Kars Şeker Fabrikası Müdürü İbrahim Yıldız, “Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, Ankara’dan bizi kırmayıp eğitim vermek için gelen Bayer Firması yetkilileri ve 2015 yılından itibaren Kars Şeker Fabrikasını ‘Bu Işık Sönmesin’le Türkiye’ye örnek eden Kıymetli Çiftçilerimiz; Kars Şeker Fabrikası eğitim atağımız devam ediyor. Selimli çiftçilerimize İşkur işbirliğiyle verdiğimiz eğitimden sonra Türkiye gündemine oturan 6 günlük 5 Kamu, 3 Özel Şeker Fabrikası ve 2 Örnek Büyük Çiftliğin ziyaret edilmesini de içeren Konya Tarım Fuarıyla devam etti. Bu gezi son derece faydalı oldu. Çiftçilerimiz bu geziden son derece mutlu döndüler. Kendilerine olan inançları arttı ve fazlalıklarını gördüler varsa eksikliklerini gördüler. Sayın Ziraat Müdürümün gezi dönüşü Fabrikada sizlere hitaben yaptığı konuşmada bunlar ayrıntılarıyla anlatıldı.  Biliyorsunuz Bu Işık Sönmesin ekibimizin Fuar alanında yaptığı program Bereket Tv önümüzdeki günlerde yayınlanacak ve tüm çiftçilerimize yayın günü ve saati SMS ile bildirilecektir. Geziye katılan tüm çiftçilerimizi ayrıca kutluyorum. Kars Şeker Fabrikası sizlerle beraber artık çıtayı çok yukarılara çıkardı. 11.000 Dekar olan 2016 ekimimiz 2017 yılında 22.000 dekara çıktı.” dedi.

“Kars Bu Işık Sönmesin Fabrikası hep ilklerin fabrikası olmaya devam ediyor” diyen Yıldız,

“Artık geleneksel hale gelen Konya Tarım Fuarı gelecek yıllarda da devam edecek…. 18-25 Kasım 2017 tarihinde 7 ile 10 ton arası verim alan temiz, önder etrafına ışık saçan 10 çiftçimizi Dünyanın en büyük Tarım Fuarı olan Almanya’nın Hannover Fuarına göndereceğiz. Son olarak da Boğazlıyan Şeker Fabrikasının girişindeki Şekerpancarı heykelinin aynısını Karsımızın girişine, Arpaçay’ımızın girişine, Akyaka’mızın girişine dikiyoruz. Belediye Başkanlarımızı Projeyi sahiplendikleri için kutluyoruz. Bu gün de 2 ay önce planladığımız Herbisit eğitimi yapıyoruz. Öncelikle Ankara’dan gelen misafirlerimize böyle bir eğitim verecekleri için teşekkür ediyor, siz çiftçilerimizi de böyle bir eğitime katıldığınız için kutluyorum. Ben Şimdi sözü Tunahan Kaya Beye veriyor hepinize saygılar sunuyorum.”

kars-seker-fabrikasi-egitim-(1).jpgkars-seker-fabrikasi-egitim-(3).jpgkars-seker-fabrikasi-egitim-(4).jpgkars-seker-fabrikasi-egitim-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber