Kars Polisi Koruma Altına Aldı

Kars Polisi Koruma Altına Aldı

 Kars Emniyet Müdürlüğünde görevli Koruma Şube Ekipleri, il merkezindeki risk gurubunda bulunan bazı kişileri koruma altına aldı. Öncelikli olarak...

 Kars Emniyet Müdürlüğünde görevli Koruma Şube Ekipleri, il merkezindeki risk gurubunda bulunan bazı kişileri koruma altına aldı.

Öncelikli olarak kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, yerel gazete sahipleri ve yazı işleri müdürleri ile bazı STK temsilcilerini korumaya alan koruma şube ekipleri, bu şahıslar ile düzenli olarak irtibat halinde olacak.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası daha da önem kazandığı belirtilen uygulama kapsamında, söz konusu kişilerden sorumlu polisler görev yapacak. Bu şahısların, olası bir tehdit ve risklerle karşılaşmaları halinde irtibata geçilerek sorunun ortadan kalkması sağlanacak. Söz konusu risk gurubunda yer alan şahıslarınsa resmi, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik kurum ve gazeteciler olduğu belirtildi.

Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları tarafından söz konusu şahıslara koruma planında yer alan hususlarla ilgili gerekli bilgilendirmede bulunularak imza karşılığında tebliği edildi. Her şahıs işyerlerinde ve bürolarında ziyaret edilerek irtibat telefonları da verildi. Ayrıca olası durumda ivedilikle kendilerine verilen numara veya 155 Polis İmdat Hattının aranma yönünde gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Koruma tedbirleri ile ilgili olarak şahıslarlarla yapılan şifahi görüşmelerde olası durumlarda ne yapması gerektiği ve yapılan bilgilendirme ile tebliğde, bu şahısların terör ve herhangi bir provakatif saldırı tehdidi alınması durumunda, derhal kendilerinden sorumlu polisler ile irtibata geçilmesi gerektiği iletildi.

Hayata geçirilen uygulama koruma altına alınan bazı şahıslar arasında memnuniyetle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber