Kars Müftüsü Eviş, Turist Gibi Değil Hacı Gibi Döneceğiz

Kars Müftüsü Eviş, Turist Gibi Değil Hacı Gibi Döneceğiz

Kars İl Müftüsü Eviş, Hacı bana ‘Kabede kaç direk var biliyor musun?’ diye soruyor

5 VAKİT NAMAZ KILAN GÜNDE 40 DEFA FATİHA OKUYOR

 

Kars’ın yeni müftüsü Yusuf Eviş’in ilk görevi hacı uğurlama oldu. Göreve başladığı ilk gün hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Yusuf Eviş, “Fatiha” vurgusu yaparak haccın önemine değindi.

 

Fatiha suresinin 5. (İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în / Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti) ve 6. (İhdinessırâtel müstakîm / Hidayet eyle bizi doğru yola) Ayetlerinin meallerini aktaran Eviş, “Bunları dedikten sonra caminin dışına çıkıp da başka şeylerle uğraşmayacağız. Yamuk yumuk işlerle uğraşmayacağız. Duamızın gereğini yerine getireceğiz. Arafat’ta günahlarımızı itiraf edeceğiz. Varacağız oraya diyeceğiz ‘yarabbi ben şu günahları işledim.’ ‘Acaba benim duam kabul olur mu’ diye tereddüt ettin mi kabul olmaz. Hiç tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

3 GRUP HACI VARDIR

Gelip geden hacı, alıp giden hacı ve olup giden hacı sıfatıyla 3 grup hacı olduğunu belirten Müftü Eviş, “Gelip giden hacı gider turist gibi ‘ben vardım urayı gördüm burayı gördüm’ der. Kabenin direklerini sayanlar bile var. Hacı bana ‘Kabede kaç direk var biliyor musun?’ diyor. Hacım Kabenin direklerini sayıyor. Onlarda bir kutsiyet arıyor. Oysa hepsi sonradan yapıldığı orada yalnız orijinal Kabe ve Zemzem var. Dolayısıyla turist gibi gezmeyeceğiz. İbret nazargahıyla bakacağız. 2- Alıp giden hacı. Çarşı Pazar, alışverişte dolanmayacağız. 3- Olup giden hacı. İnşallah hacı olup geleceğiz. Rabbim kabul eylesin inşallah.” diye konuştu.

YUSUF EVİŞ KİMDİR?

1973 Yılında Ordu'nun Kumru İlçesinin Aşağıdamlalı Köyünde doğan Yusuf Eviş, 1994 Yılında Samsun-Terme İlçesi İmam-Hatip Lisesini, 1994 Yılında Bitlis İli Yayalar Köyü Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı. 1995 Yılında Sakarya Söğütlü Orta Camii Müezzin-Kayyımı olarak göreve atanan Yusuf Eviş, 2001 Yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2004 Yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas kursuna bitiren Eviş, sırasıyla 2005-2007 Yıllarında Giresun Görele Vaizliği, 2007-2010 Yılı Erzincan İli İliç İlçe Müftüsü, 2010-2015 Yılı Eskişehir İnönü İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Evli ve 3 Çocuk Babası olan Yusuf Eviş, 15 Ağustos'ta Akhisar İlçe Müftülüğüne. Eviş, 2018 yılının

 

Temmuz ayında da Kars müftülüğü görevine getirildi.

lider-haber-ajansi--(1)-030.jpglider-haber-ajansi--(2)-034.jpglider-haber-ajansi--(3)-030.jpglider-haber-ajansi--(4)-023.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber