Kars, Kar, Kış, Kıyamet

Kars, Kar, Kış, Kıyamet

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Kars’ta yoğun şekilde devam ediyor. Kar,...

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Kars’ta yoğun şekilde devam ediyor. Kar, en başta kara ve köy yollarını olumsuz etkiliyor ve ilgili kurumlar bu yollarda kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kars-Erzurum karayolunda da görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düşmesi nedeniyle araçlar kontrollü şekilde seyrediyor. Yolda sürekli çalışma yapan karayolları araçları da her hangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için kritik bölgelerden ayrılmıyor.

Yol üzerindeki benzin istasyonlarında da karla mücadele çalışmaları yapılıyor. İstasyona gelen araçların bakımlarının da yapıldığı istasyonlarda çalışanlar da küreklerle kar temizliği yapıyor.

Kars’ta kış mevsimi ağır geçse de buna alıştıklarını söyleyen vatandaşlar, “Kars, Kar, Kış, Kıyamet” denilen “4K” ile iç içe yaşadığını ifade ettiler. “Kar olmazsa Kars’ta yaşanmaz” diyen vatandaşlar, karın Karsla özdeşleştiğini belirttiler. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber