Kars ittifakı bu hafta tekrar görüşülecek

Kars ittifakı bu hafta tekrar görüşülecek

AK Parti ve MHP 2019 yerel seçimleri için Kars ve Iğdır belediye başkan adaylarını yeniden gözden geçirme kararı aldı.

AK Parti ve MHP 2019 yerel seçimlere Cumhur İttifakı ile girecek. Hem AK Parti hem de MHP Cumhur ittifakı kapsamında belediye başkan adaylarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Ancak Kars ve Iğdır belediye başkan adaylarını yeniden gözden geçirme kararı aldı. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bugüne kadar yaptığımız uzlaşmayı, bu hafta iki parti lideri görüştü. Bu süreci arkadaşlarımız tekrar görüşecek. Şer ittifakının ön plana çıktığı her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz,"dediler

"GİDİŞATI TAKİP EDİYORUZ"

Mehmet Özhaseki, şunları söyledi: "Bizim Cumhur İttifakı'nın temelinde fazladan şehir alalım gibi bir düşünce yok. Aramızdaki konuşmalarda da böyle bir pazarlık yok. Çünkü Cumhur İttifakı, beka meselesiyle ortaya çıktı. Bu süreçte takip edeceğimiz yol Kandil'den Pensilvanya'dan emir alanlar iş başına gelmesin. O zaman sadece 30 büyükşehirde ittifak yapmaktan ziyade 81 vilayetimizi takip ettiğimiz bir ortam var. İlk olarak büyükşehirlerde anlaştık. Ancak önümüzdeki süreçte gidişatı takip edeceğiz."

"TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ"

Mehmet Özhaseki; "Hakkari, Kars, Iğdır, Şırnak ve batı illerinde aday çekmeler olabilir. Bu anlamda sürekli anket yaptırıyoruz. MHP'de anket yapıyor. Eğer bizim aleyhimize bir sonuca doğru eğilim varsa tedbirimizi alacağız." dedi.

"ŞER İTTİFAKININ ÖN PLANA ÇIKTIĞI HER İLİ TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Cumhuriyet Halk Partisi de İP de diğer küçük partiler de HDP ile hareket ediyorlar. Örtülü, kapalı kapılar ardından yaptıkları pazarlıklarla hareket ediyorlar. Zillet ittifakı dememizin sebebi bu. Böyle bir ittifaka yol vermemiz mümkün değil, vermeyeceğiz de. Bugüne kadar yaptığımız uzlaşmayı bu hafta iki parti yetkilileri tekrar ele alacak. Şer ittifakının ön plana çıktığı her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber