Kars İmam Hatip Ortaokulu, Şeker Fabrikası'nda

Kars İmam Hatip Ortaokulu, Şeker Fabrikası'nda

KİHO öğrencilerinden sınavlarda başarı gösteren 40 öğrenci, öğretmenleri nezaretinde ve Okul Müdürü Emin Gayıranal öncülüğünde Kars Şeker Fabrikası'nı ziyaret ettiler.

KİHO öğrencilerinden sınavlarda başarı gösteren 40 öğrenci, öğretmenleri nezaretinde ve Okul Müdürü Emin Gayıranal öncülüğünde Kars Şeker Fabrikası’nı ziyaret ettiler.

Ziyarette Şeker Fabrikası’nın Kars’ta bulunan tek fabrika olması dolayısıyla bir ürünün üretiminden tüketime kadar geçirdiği aşamaları yerinde görerek öğrencilerin bu konuda bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Fabrikanın toplantı salonunda Kars Şeker Fabrikası'nda ustabaşı olan yetkili tarafından ve Fabrika Müdürü İbrahim Yıldız tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra üretim aşamalarını yakından incelemek üzere fabrikayı gezdiler. Öğrencilerin de yoğun ilgisini çeken şekerin üretim aşamaları, fabrikada ustalar tarafından bölüm bölüm dolaştırılarak anlatıldı.

Öğrenciler kaç kişinin çalıştığını, fabrikada yılda kaç ton şeker üretildiğini, kimyasal madde kullanılıp kullanılmadığını, atık maddelerin nasıl değerlendirildiğini, Türkiye'deki üreticiler arasında ilimizin kaçıncı sırada olduğunu, depo alanını, nasıl dağıtıldığını vb. sorular yönelterek fabrikanın işleyişini anlamaya çalıştı. Fabrika yetkilileri de sabırla öğrencilere bu konuda açıklayıcı bilgiler sundular.

Gezi sonunda fabrika müdürü İbrahim Yıldız, öğrencilerle genel bir değerlendirme yaptı ve sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler ise bu sayede bir ürünün yapılış aşamalarını, fabrikanın ülke ekonomisine katkısını yakından tanıma fırsatı buldular. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber