Kars İl Müftülüğü’ne Hamza Bayram Atandı

Kars İl Müftülüğü’ne Hamza Bayram Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bartın İl Müftüsü görevden alınırken, 3 ile yeni müftü atandı ve 7 il müftüsünün yeri değiştirildi.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

3 yıl Gaziantep il müftü yardımcılığı daha sonra Fatsa ilçe Müftüsü olarak görev yapan Hamza Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Kars İl müftüsü olarak atandı. Daha Önce Kars İl Müftülüğü Görevini yürüten Yusuf Eviş ise Kırklareli İl Müftülüğüne atandı.

Hamza Bayram Kimdir?

01.09.1972 Zonguldak – Devrek doğumlu. Îlk Okulu Almanya’da okudu, Hafızlığını Bursa Üftade Kur’an Kursunda tamamladı.
1993 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden Mezun olup, aynı yıl başladığı D.E.Ü İlahiyat Fakültesinden 1998 yılında Mezun oldu.
2001 yılında Zonguldak İl Müftülüğü bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.
2002 de başladığı Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas kursundan 2005 yılında Mezun olup İzmir Bayındır ilçesine İlçe Vaizi olarak atandı.
2006 – 2011 yılları arasında Almanya Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde Din görevlisi olarak görev yaptı.
2011-2012 yılları arasında D.İ.B Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Dairesinde 8 ay süreyle görevlendirildi.
2012 Mayıs ayında Eğil İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.
Fatsa İlçe Müftülüğüne atanmadan önce, son 3 yıldır Gaziantep İl Müftü Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Hamza Bayram Evli ve üç çocuk babasıdır.  Hamza Bayram iyi derecede Almanca ve Arapça bilmektedir.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber