Kars İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Ocak Ayı Kararları Açıklandı

Kars İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Ocak Ayı Kararları Açıklandı

Kars’ta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 1. Olağan Toplantısı Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Başkanlığı’nda yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Başkanı Kars Valisi/Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün açılış konuşmasıyla 2022 yılı 1. Olağan toplantısı başladı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.
Karar - 1   İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin 4 üncü bendi kapsamında Yürütme Kurulunca hazırlanan 2021 Yılı Faaliyet Raporu İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı,    
Karar - 2   
Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2022 yılında Aktif İşgücü Yönetmeliği kapsamında açılacak kurslara ilişkin hazırlanan Eğitim Planı  İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı,   

Karar - 3  
Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Genelge kapsamında 2022 yılı 1. Dönem için Engellinin Kendi İşini Kurmasına yönelik 6 proje, Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmasına yönelik 15 proje toplamda 21 proje İl Müdürlüğümüze sunulmuş olup, ilgili genelgenin 2 inci maddesinde “Projelerin Değerlendirilmesi” başlığının (c) bendi gereği söz konusu projeler İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulunca değerlendirilmiş olup, Eski Hükümlü hibe başvurusunda bulunan Subutay KUŞ’un Girişimcilik Belgesini yenilemediği tespit edildiğinden Ret edilmesine, Aşağıda isimleri bulunan 20 adet proje uygun değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Dairesi Başkanlığına gönderilmesine karar verildi.
Karar - 4  
Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan 2021 Ekim ve Kasım ayı kurs denetim raporları İ.İ.M.E.K. Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrası uyarınca İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı,
Karar - 5  
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığının 10/01/2022 tarih ve 10536483 sayılı yazısı doğrultusunda İlimizde meslek tanıtım günlerinin düzenlenmesine, 

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan meslek tanıtım günlerinde Sağlık, Mühendislik, Hukuk grubu ile Askeri kuruluşlarda yer alan ve Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce belirlenecek mesleklerde düzenlenmesi ve söz konusu etkinliğin koordine edilmesi amacıyla Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden 1 İş ve Meslek Danışmanı (İş Kulübü Lideri) İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 ilgili Şube Müdürü ve 1 şef olmak 3 personelden oluşan  Alt Çalışma Kurulunun kurulmasına karar verildi.

Meslek Tanıtım Günleri kapsamında;
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek etkinliğin yapılacağı okul, yer ve saatlerin belirlenmesi, etkinlik için gerekli sunum, projeksiyon, ses düzeni, öğrenci sayıları vb. konular ile gerekli iş ve işlemler belirlenecektir. 

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce belirlenecek olan ve öğrencilere tanıtılacak meslekler için bu meslekte fiilen görev yapan personellerin çalıştığı kurum ve kuruluşlardan meslek tanıtımın yapılacağı gün ve saatte bulunmalarının sağlanması ile etkinliğin yapılacağı yere ilişkin gerekli koordinasyon ve yazışmaların Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılmasına karar verildi.
 
Karar - 6  
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün 27/12/2018 tarih ve 35 sayılı talimatları doğrultusunda Çocuk İşçiliği İle Mücadele Birimince Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Programı bilgi notundaki hususlar doğrultusunda çocuk işçiliğinin tespiti ve izlenmesi, Çalışan çocukların işgücünden çekilmesi, çalışan/çalışma riski altında olan çocuklar ve ailelerinin ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanması, Konuya ilişkin toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi için faaliyetler düzenlenmesi hususlarında çalışmalar yürütecek olup ilgili tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğine devam edilmesinin sağlanması ile 2017-2023 Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan ve 21/01/2021 tarihinde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca onaylanan 2021-2023 Çocuk İşçiliği İle Mücadele Eylem Planında yer alan Sorumlu Kurum ve bu kurumların sorumluluklarına ait faaliyetlere devam edilmesine ve yapılan çalışmalarla ilgili yıl sonunda rapor düzenlenmesine karar verildi.

Karar-7   
Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25 inci maddesine göre; Her yılın ilk il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısında, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim ve staj kontenjanlarının belirlenmesi amacıyla ilgili meslek odalarınca okul ve kurumlarla işbirliğine yönelik ilgili konu kurulda görüşülmüş ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının işletmelerde beceri eğitimi görecek öğrenciler için 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18. maddesinde On ve daha fazla personel çalıştıran işletmelerin çalıştırdıkları personel sayısının yüzde beşinden az olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul kurumu öğrencilerine beceri eğitim yaptırmaları zorunluğu bulunduğunda beceri eğitimi görecek öğrenciler için ödenek tahsis etmeleri yönünde kurumların bilgilendirilmesinin sağlanmasına, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 139. 140. 141. ve 142 inci maddelerine göre Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin işletmelerin belirlenmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan işletme belirleme komisyonu tarafından yapılmasına ve Bu kapsamda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18 inci maddesinde on ve daha fazla personel çalıştıran işletme listelerinin Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Şubat ayı sonuna kadar Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.
Karar-8  
İlimiz Meslek Liseleri ve ÇPL Anadolu Liselerinde açılacak olan Meslek Eğitim Programında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı boyunca talep doğrultusunda açılacak mesleki eğitim programına kayıt yaptıracak öğrencilerin iş ve işlemlerinin Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edilmesine karar verildi.

Karar-9  
Dede Korkut Özel Eğitim Meslek okuluna Dekoratif El Sanatları Bölümünün açılması İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda uygun görülerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli iş ve işlerin başlatılmasına karar verildi.
Karar-10  

Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul toplantısının 2022 Nisan ayı içerisinde yapılmasına karar verildi. 

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 1. Olağan Toplantısı Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Kars Valisi/Kars Belediye Başkan Vekili Türker ÖKSÜZ Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Mehmet Zahid Doğu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sedat Başpınar, İl Ticaret Müdürü Adem Beyribey, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU, Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TİSK) Ayhan Babacan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (HAK–İŞ) Barış ÜSTEBAY, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TÜRK-İŞ) Dinçer Yılmaz ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Şenay Kerimoğlu toplantıya katıldığı görülmüştür. Toplantıya ayrıca KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, TKDK İl Koordinatörü Bekir GÜRE, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdulkadir AYLUÇTARHAN, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ALTINTAŞ ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Doğan YILDIZ katılımcı olarak katıldı.

a7d81562-8aa8-41d0-ac95-0fd6dcbccaf3.jpg3392aef1-3bd2-4bb8-9734-e394819379b9.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber