"Kars İçin Söyle" Ekibi Yemekte Biraraya Geldi

"Kars İçin Söyle" Ekibi Yemekte Biraraya Geldi

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürüttüğü ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği "Kars için söyle" projesinde yer alan sanatçılara plaket verildi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen buluşmada Yudum, Duygu Yiğit, Selma Geçer, Tolga Kayaş, Arzu Aras, Rüya Aydın, Ferhat Yiğit, Sinan Osmanoğlu, Rıdvan Gören, Emre Oral Burç gibi sanatçılar hitaben bir konuşma yapan Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, “ Biz bu projenin tohumlarını yaklaşık 1,5 yıl önce attık. Kars’a ilk geldiğimde bütün illerde olan ama Kars’ta olmayan bir çalışma eksikliği gördüm. Bu da müzik ve şehrin tanıtılmasıydı. Kars, zengin kültürü olan müzik yönünden, kültürel varlıkları yönünden, doğa yönünden çok zengin bir şehir ancak bunun müzik yönüyle tanıtılma çalışması yapılmamıştı. Biz de Kars’ın tarihi, turistik, kültürel güzelliklerini müzik yoluyla tanıtma amacıyla bir klip çalışmasına niyetlendik ve bunu da bugün nihai hedefine ulaştırdık. Bu çalışma da Kars Vali/Belediye başkan vekilimiz Türker Öksüz’e, Kars milletvekili 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekilimiz Prof. Dr. Yunus Kılıç’a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu Projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, “ Bende bu bölgenin çocuğuyum. Sizlere kısaca bizim kalkınma ajanslarının felsefesini anlatmak istiyorum. Kalkınma ajansları neden var bir bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesi ve kalkınması için var. Bizler kalkınma deyince aklımıza genelde böyle ekonomi fabrika tesis ve istihdam gelir. Ancak kalkınma çok yönlü bir fonksiyondur. En önemli yönlerinden bir tanesi de bu işin kültürel ve sanatsal boyutudur. Ajansımızın uyguladığı teknik destek diye bir programımız var bu program kapsamında yaptığımız projelerle illerimizin sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İşte bu projenin de çıkış noktası bu, biraz önce müdürümüzün de belirttiği gibi ilimizde birçok çalışma var kültürel sanatsal mahiyette ancak bu “Kars İçin Çal” çalışması ile ilgili bir eksiklik tespit ettik ve bu çalışmanın da ilimize tanıtımına kendini ifade etmesine önemli katkıları olacağı düşünülerek Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından ajansımıza sunuldu. Ajansımızda yaptığı değerlendirmede bu alanda bir boşluk olduğunu burada yapılacak bir çalışmanın önemli bir eksikliği gidereceğini yönünde bir değerlendirmemiz oldu. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzde sayın valimiz Türker Öksüz’ün himayelerinde bir çalışma yürüttü. Bu çalışmaya siz değerli sanatçılarımızda gönüllü destek verdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum,” dedi.

cd74a426-719a-48dd-8f41-56d2c9d51b0e.jpg

01d685d8-6299-4a19-bbe8-820e85286191.jpg6c7a03ba-a03d-42e5-bd6c-daf4068f7376.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber