Kars Halkı Demokrasi Nöbetinde

Kars Halkı Demokrasi Nöbetinde

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Malumunuz 2 tane Tugayımız var. Sarıkamış ve merkezdeki Tugayımız. Her 2 Tugay’a da talimat verdim. Tugaylar kışlalarında...

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Malumunuz 2 tane Tugayımız var. Sarıkamış ve merkezdeki Tugayımız. Her 2 Tugay’a da talimat verdim. Tugaylar kışlalarında kalacaklar. Ekmek almaya dahi çıkmayacaklar.” dedi.

 Dün darbe girişimini halkın iradesiyle, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf eden Kars halkı bugün de akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak, ‘Demokrasi Nöbetine’ devam etti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, İl Müftüsü Mehmet Genç ve çok sayıda daire amiri ve sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri, Kars sokaklarında dolaşarak vatandaşları demokrasi nöbetine davet etti. Daha sonra vatandaşlar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü önüne geçen protokol, Kars halkından dün olduğu gibi bugün de demokrasiye ve birlik davasına sahip çıkmalarını istedi.

KARS, ŞEHİT VERMEYİ BİLEN BİR KENTTİR

Gerçekleşen olaylara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Bu gece çok kritik bir gece arkadaşlar. Dolayısıyla hep beraber sokaklarda kalacağız. Hep beraber sokaklarda olacağız. Nöbete devam edeceğiz. Kars nöbet tutmayı bilen bir kenttir. Şehit vermeyi bilen bir kenttir. Serhat kentidir. Dolayısıyla hep birlikte buradaki gördüğünüz zevatla birlikte gece sabahlara kadar gerekirse sokaklarda olacağız. Herhangi bir bizim bilgimiz dışında herhangi bir harekete kalkışmasın. Arkadaşlar sizleri yönlendirecek. Çünkü sizin bilmediğiniz bizim bildiğimiz farklı olaylar gelişebiliyor. Talimatlarımız doğrultusunda gereğini yapacağız.” dedi.

ASKERİN KIŞLADAN ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

‘Bunlar tanklarıyla sokakları, parkları işgal etmek istediler ama yüce Türk Milleti bu fırsatı vermedi’ diyen Vali Doğan “Dün akşam bu saatlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı onun meşru hükümetine karşı halkı tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı yapılmış bir darbe girişimi vardır. Biz bu darbe girişimini öğrendiğimiz andan itibaren önce Emniyet ve Jandarmamıza, MİT’imize gerekli güvenlik tedbirlerini aldırarak, sivil toplum kuruluşlarımızı, siyasi parti başkanlarımızı devreye sokarak sokakları biz işgal etmeye karar verdik. Malumunuz 2 tane Tugayımız var. Sarıkamış ve merkezdeki Tugayımız. Her 2 Tugayımızda bu darbe girişimine destek vermiştir. Bu destek sadece kendi eylemleri değil aynı zamanda civar illere moral ve motivasyon vermiştir. Gece boyunca yapılan görüşmeler sizlerin sokakları tekrar ele geçirmesi, Belediyemizin siyasi parti kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte hareket etmesi bunlara geri adım attırmıştır. Bugün itibariyle 2 Tugay Komutanı dahil rütbeli 31 tane asker gözaltına alınmıştır. Biraz önce güvenlik toplantısı yaptım. Her 2 Tugay’a da talimat verdim. Tugaylar kışlalarında kalacaklar. Ekmek almaya dahi çıkmayacaklar. Son talimatımız budur. Yapacakları tüm faaliyetleri Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde izni dahilinde yapacaklardır.” şeklinde konuştu.

Darbe girişimi yapanların yerine yeni görevlendirmelerin yapıldığının altını çizen Doğan, “Sizlerin bu akşam boyunca uygun yerlerde parklarda, kafelerde ve sokaklarda olmasını istiyorum. Herhangi bir şey olacağını zannetmiyoruz. Biz bütün gerekli tedbirleri aldık. Bu darbe girişiminde bulunan kişilerin yerlerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Devlet mekanizması işlemekte. Hiyerarşi komuta kontrol işlemekte herhangi bir sıkıntı yok. Ancak farklı gelişmeler olabilir. Dolayısıyla hep beraber sokaklarda olacağız, hep birlikte olacağız. Bu geceyi de belki uykusuz geçireceğiz ama bu devlete bu millete sahip çıkacağız. Bu devletin milletin bekası içindir.” dedi.

ÇOK UZAKLARA GİTMEYİN

Sorguların Emniyet Müdürlüğünde yapıldığını da dile getiren Vali Doğan, “Emniyetimiz gözaltı işlemlerini yaptı. Gerekli işlemler devam ediyor. Savcılarımız iş başında farklı gelişmeler var. Onları da takip ediyoruz. Herşey kontrolümüz altında. Hiç kimsenin farklı yollara gitmesine gerek yok. Biz şuanda tüm birimlerimizle yönetime el koyduk. Gerekli işlemleri yapıyoruz. Gönlünüz rahat olsun. Ama çok uzaklara gitmeyin. Sizlere istediğim zaman ulaşabileyim. Tamam mı?” diye vurguladı.

ONLAR BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARI DEĞİL

Bir vatandaşın Yunanistan’a kaçan askerleri Vali Rahmi Doğan’a söylemesinin ardından Vali Doğan, “Yunanistan’a da giden oldu. Biliyorsunuz 1 helikopter Yunanistan’a içindeki askerleri ile birlikte irtica etti. Bunlar Yunanistan’a da gider. Bunlar zaten bu toprağın insanı değil. Bunlar bu memleketin çocuğu değil. Bu memleketin çocuğu Meclis’i uçakla bombalamaz. Özel Hareket Daire Başkanımızı Gölbaşı’nda bombaladılar. 20 tane şehidimiz var. Benim çok yakın arkadaşım Terör Daire Başkanım bugün şehit oldu. Bunlar bu milletin çocuğu olmuş olsaydı zaten bu işleri yapmazlardı. Bunlar farklı işlerin peşinde olan devlet tarafından biliniyor. Bunda da bir hayır vardır. Çünkü bizim bunları temizleyebilmemiz için böyle bir girişime girmesi gerekiyordu. Bu milletin hayır duası, bu milletin duası kabul oluyor arkadaşlar. Dolayısıyla rahat olun, dualarınızı eksik etmeyin, hep beraber sokaklarda olacağız. Bizim bilgimiz dışında herhangi bir harekete girmeyin arkadaşlar. Gerekirse ilk önce tanka ben çıkarım. Beni gördükten sonra tanka çıkın.” diye konuştu.

Son olarak İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından yaptırılan duaya alanda toplanan binlerce insan hep bir ağızdan “AMİN” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber