Kars Hacı Adaylarını Uğurladı

Kars Hacı Adaylarını Uğurladı

 Kars’tan kutsal topraklara giden 115 hacı adayı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ülkemizin içerisine düştüğü karanlık günlerden arınması...

 Kars’tan kutsal topraklara giden 115 hacı adayı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ülkemizin içerisine düştüğü karanlık günlerden arınması için dua edecek.

Kars’ta 115 hacı adayı, Abul Hasan Harakani Türbesini, ardından da Demokrasi Meydanında nöbet turan vatandaşları ziyaret ettikten sonra Haç farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara hareket etti.

Kars İl Müftülüğü, hacı adayları için Fethiye Camisinde uğurlama programı düzenledi. Programın ardından Medine’ye hareket eden hacı adaylarını Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, il Müftüsü Mehmet Genç, yakınları ve Karslılar, kutsal topraklara uğurladı.

Hacı adaylarını Medine’ye uğurlayan Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Müftü Genç, hacı adaylarından Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık günlerden arınması için kutsal topraklarda dua etmelerini istedi.

Hacı adayları Fethiye Camisinde düzenlenen programının ardından Evliya Camisine geçerek, burada bulunan Ebul Hasan Harakani’nin türbesini ziyaret ederek dua ettiler. Hacı adayları daha sonrada Demokrasi Meydanına geçerek, burada Demokrasi nöbeti tutan Karslılar ile birlikte dua 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dua ettikten sonra otobüslerle Erzurum’a hareket ettiler.

Kars İl Müftülüğü Haç ve Umre Şube Müdürü Memet Durdu, yaptığı açıklamada bu yıl Kars’tan Hac farizasını yerine getirmek üzere 115 hacı adayının, 3 İl Müftülüğü görevlisi ile birlikte kutsal topraklara gittiğini söyledi.

Duru, açıklamasında 115 hacı adayının 67’sinin İl Müftülüğü aracılığıyla, diğerlerinin ise özel şirket aracılığıyla Hacca gönderildiğini belirterek, hacı adaylarının “Hacı” olduktan sonra Kurban Bayramını müteakiben Kars’a döneceklerini açıkladı.

Hacılarından kutsal topraklarda 15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşanan sıkıntıların ülkemizin başından def edilmesi için dua etmelerinin istendiğini belirten Kars İl Müftülüğü Haç ve Umre Şube Müdürü Memet Durdu yaptığı açıklamada: “Bu yıl kutsal topraklara toplamda 115 hacı adayını uğurladık. Hacı adaylarımız için İl müftülüğümüz gece 12.00 da Fethiye Camisinde uğurlama programı düzenledi. Hacı adaylarımız, Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Sayın Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Müftümüz Mehmet Genç tarafından uğurlandı ve onlardan ülkemizin bu karanlık günlerden arınması için dua etmeleri istendi. Hacı adaylarımız buradaki programın ardından Evliya Camisine giderek Abul Hasan Harakani Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek manevi haz aldılar. Hacı adaylarımız burada dua ettikten sonra Demokrasi Meydanına da uğrayarak halkımızla birlikte vatanımız ve bayrağımız için dua ettikten sonra otobüslerle Erzurum’a, oradan da havayolu ile Medine’ye utçular. Rabbim inşallah onların gittiği kutsak topraklar yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eder ve ülkemize, ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirir. “dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber