Kars Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Kars Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Kars KOM’dan Kaçak Sigara Operasyonu

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İl genelinde Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, suç faillerinin tespiti ve yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalarda bir ikamette ve ‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan araç içerisinde kaçak sigaralar ele geçirildi.

11 Aralık 2017 günü Yenişehir Mahallesi Çevreyolu caddesinde bulunan bir ikamette yapılan aramada çeşitli markalarda 74 paket Bandrolsüz Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirildi. İkamet sahibi bir şahsa 5607 S.K.M (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) suçu kapsamında adli işlem yapıldı.

20 Aralık günü bir araç ile kente yüklü miktarda Gümrük Kaçağı Bandrolsüz sigara geleceği yönünde bilgi alındı. Bunun üzerine, plakası tespit edilen bahse konu araç bir süre görevlilerce takip edilmiş, gerekli çevre güvenliği alındıktan sonra araca Digor TOKİ lojmanları önünde "DUR" ihtarında bulunuldu. Araç durmayarak kaçmaya başladı. Ara sokaklarda yapılan bir süre kovalamaca neticesinde Subatan Lojmanları önünde ara sokakta durdurulan araç içerisinde yapılan aramada çeşitli markalarda 3000 Paket Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirildi. Araç sürücüsü olan şahıs hakkında 5607 sayılı (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmış olup tahkikatlar devam etmekte.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden her türlü kaçakçılıkla mücadelemizin kararlılıkla devam edeceği, vatandaşlarımızın yapmış oldukları her türlü ihbarın titizlikle değerlendirildiğinin bilinmesi hususu, Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” denildi.

img_6141.jpgimg_6148.jpgimg_7387.jpgimg_7388.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber