Kars Çayı Daha Temiz Akıyor

Kars Çayı Daha Temiz Akıyor

Günlerdir havanın lodoslu ve yağmurlu olması nedeniyle Kars Çayı’nda su debisini yükseltti. Birçok bölümünde su seviyesinin yaklaşık 2 metreye ulaştığı Kars çayı adeta coştu.

Yaklaşık bir haftadır aralıklarla yağan yağmur sonrasında dağlarda bulunan karında erimesiyle Kars çayının debisi yükseltirken bu yıl Kars çayında yapılan ıslah çalışması ise vatandaşın yüzünü güldürdü.

Kars Çayı’nda geçmiş yıllarda ani kar erimeleri ve yağmurların yağması ile birlikte taşmalar yaşanmıştı. Çayın çevresinde bulunan ev ve kamu binalarının çayın yükselmesi ile büyük tehlike altında oluyordu ancak bu yıl tehlikenin boyutunun yok denecek kadar az olduğunu gören vatandaşlar tedirginlik yaşamamakta Karların erimesiyle birlikte debisi yükselen 93 kilometre uzunluğundaki Kars Çayı’nın coşması, çay üzerinde bulunan elektrik santrallin 24 saat aralıksız çalışmasını da sağlıyor. Vatandaşlar bu yıl Kars çayında kötü görüntü yok ve kötü koku yaymayacak diyerek Bakan Ahmet Arslan’a, Milletvekili Selahattin Beyribey’e, Vali Rahmi Doğan’a, Özel İdare Genel Sekreteri Erdinç Dolu’ya ve diğer emeği geçen ilgililere teşekkür ettiler. ( kha)

kars-cayi-temizleniyor-(1).jpgkars-cayi-temizleniyor-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber