Kars Büyükşehir Olsun

Kars Büyükşehir Olsun

´BAKANIMIZ VAR OLSUN, KARS; BÖYÜKŞEHİR OLSUN´

"BAKANIMIZ VAR OLSUN, KARS; BÖYÜKŞEHİR OLSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 ile büyükşehir müjdesini vermesinin ardından Kars’ta da büyük bir beklenti oluştu. Kars sevdalısı Engin Oymak, açıklama üzerine soluğu Kars'ta aldı. Karsspor beresi ve atkısını takan Oymak, elinde pankartıyla cadde cadde dolaşarak Kars'ın büyükşehir olması gerektiği ve bunun için herkesin yüksek sesle bunu haykırması gerektiğini belirtti.

Kars’ta vatandaşları heyecanlandıran bu açıklama, birçok kesimi de harekete geçirdi. Kars’ın spor anlamında isim yapmış Harbiler36 taraftarları, İstanbul’da ikamet eden koyu Karsspor destekçisi Karslı Engin Oymak öncülüğünde pankart hazırlayarak, Kars’ın büyükşehir olması talebinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında bugün İstanbul’dan Kars’a gelerek Harbiler36 taraftarlarıyla bir araya gelen Oymak, kağıda yazdığı ‘Bakanımız Var Olsun, Kars Böyük Şehir Olsun’ yazılı pankartla caddelerde dolaşarak, işyerlerini ziyaret ederek Kars’ın büyükşehir olması talebini haykırdı.

Harbiler36 taraftarlarıyla birlikte caddelerde dolaşan ve pankartı yoldan geçen araçlara doğrultan Oymak’a Karslı vatandaşlar da araçlarında kornalarıyla destek verdiler. Öte yandan işyerlerini de bir bir ziyaret eden Engin Oymak ve Harbiler36 taraftar gurubu vatandaşların alkışları ve destekleri karşısında mutluluklarını dile getirdiler.

Büyükşehirler arasında Kars'ın da olması gerektiğini, bunun için Kars’ın tek bir ağızdan bunu haykırması gerektiğini söyleyen Engin Oymak, Kars Belediyesi önünde yaptığı açıklamada; “Kars, büyükşehir olma özelliğine sahip bir serhat şehridir. Çok önemli bir tarihe ve kültüre sahip olan bu ilimize gereken önem gösterilmelidir. Çok öncesinden büyükşehir olabilme fırsatı varken bağrından iki il çıkarılan bu kent büyüklerimizin öncülüğünde inşallah hak ettiği noktaya gelecektir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Kars Valimiz Rahmi Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörümüz Sami Özcan ve tüm yetkililerimiz inanıyoruz ki gerekeni yapacak, Kars’ı hak ettiği noktaya getirecektir.” dedi.

Harbiler36 taraftarları da Kars’ın cazibe merkezi olarak açıklanması üstüne bu kararında Kars’ı uzun süredir beklediği güzel günlere taşıyacağına, gerekirse ev ev dolaşarak vazifelerini yerine getireceklerine dikkat çekerek, Oymak’ın açıklamasını alkışlarla ve sloganlarla desteklediler.

İşte Harbiler36 taraftar gurubunun ve Kars sevdalısı Engin Oymak’ı harekete geçiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu o açıklama;

30 il daha Büyükşehir oluyor!

Cumhurbaşkanı açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda büyükşehir olmayı bekleyen iller için yeni düzenleme yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Partili milletvekillerini ağırladı. Vekiller ile bir toplantı yapan Erdoğan, Büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürülmesini ve bu yönde yeni düzenlemeler yapılmasını istedi. Hangi iller büyükşehir olacak? sorusu ise henüz netlik kazanmadı.

BÜYÜKŞEHİR OLACAK İLLER

Milletvekilleri toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, büyükşehir kapsamında olmayan illere hizmet götürülmesinde zorluklar yaşandığını ve farklı imar kararları alındığını aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, yeni bir düzenleme yapılacağını ve büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürüleceğini ifade etti. Erdoğan, “Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek.” diyerek 30 ilin daha büyükşehir olabileceğinin müjdesini verdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber