Kars Büyükşehir Mi Oluyor?

Kars Büyükşehir Mi Oluyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 30 ile büyükşehir müjdesini vermesinin ardından bu büyükşehirler arasında Kars´ın da olduğu öğrenildi. Kars´ta da bu büyük heyecan yaratan açıklamanın ardından gözler büyükşehir olacak tarihe çevrildi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 ile büyükşehir müjdesini vermesinin ardından bu büyükşehirler arasında Kars'ın da olduğu öğrenildi. Kars'ta da bu büyük heyecan yaratan açıklamanın ardından gözler büyükşehir olacak tarihe çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama ise şöyleydi:

30 il daha Büyükşehir oluyor!

Cumhurbaşkanı açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda büyükşehir olmayı bekleyen iller için yeni düzenleme yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Partili milletvekillerini ağırladı. Vekiller ile bir toplantı yapan Erdoğan, Büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürülmesini ve bu yönde yeni düzenlemeler yapılmasını istedi. Hangi iller büyükşehir olacak? sorusu ise henüz netlik kazanmadı.

BÜYÜKŞEHİR OLACAK İLLER

Milletvekilleri toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, büyükşehir kapsamında olmayan illere hizmet götürülmesinde zorluklar yaşandığını ve farklı imar kararları alındığını aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, yeni bir düzenleme yapılacağını ve büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürüleceğini ifade etti. Erdoğan, ''Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek.'' diyerek 30 ilin daha büyükşehir olabileceğinin müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber