Kars Belediyesinin Taş Bebek Sergisi Görücüye Çıktı

Kars Belediyesinin Taş Bebek Sergisi Görücüye Çıktı

Kars Belediyesi’nin açmış olduğu ücretsiz el sanatları kursları (Taş Bebek) kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler tarafından yapılan eserler, Namık Kemal Kültür Merkezi bahçesinde sergilendi.

Serginin açılışı Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Eşbaşkan Şevin Alaca ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzazzes Çağrıtekinci tarafından yapıldı. Açılışın ardından sergi gezildi ve kurs öğretmenleri tarafından Başkan Bilgen, Eşbaşkan Şevin Alaca ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzazzes Çağrıtekinci’ye çalışmalar hakkında bilgi verildi. Daha sonra da kursiyerlere sertifikaları tektim edildi.

BİLGEN, “ESERLER KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK”

Serginin gezilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı Ayhan bilgen, eserlerin bugün, Cumartesi ve Pazar günleri Kars’ta sergilendikten sonra, 31 Ekim 3 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilecek olan 4’üncü Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri Etkinliğinde görücüye çıkacağını söyledi.Kurslarda üretilen ürünlerin Kars’ın tanıtımına katkı sunacağını da belirten Başkan Bilgen; “bu kurslar, işsizlik sorununa da el sanatları açısından katkı sunabilecek. Yani iş arayan insanların hem üretebilecekler, hem ürettiklerinden gelir elde edecekler, bu arada da şehri tanıtacaklar. Bunu bir proje haline dönüştüreceğiz. Bu projelerimize destek olursak daha kurumsal ve daha yaygın hale getirerek belki de mahallelerde de kursları düzenlemek istiyoruz. Burada sergilenen eserler 31 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de yapılacak olan 4’üncü Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri Etkinliğinde görücüye çıkacak. Burada bugün önce bir şehir görsün dedik. Emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz.”dedi.

ALACA: “BU SERGİ, KARS’A AİT YÖRESEL DEĞERLERİN GÖRÜCÜYE ÇIKMASINA VESİLE OLACAK”

Başkan Bilgen’in ardından açıklamada bulunan Eşbaşkan Şevin Alaca da, bu serginin Kars’a ait yöresel değerlerin görücüye çıkmasına vesile olacağını söyledi.Kars’a ait değerlerin ilerleyen zamanlarda daha da ortaya çıkacağını da söyleyen Alaca: “Bu kurslar kadınlarımızın hem hobilerinin gelişmesine imkan sağlayacak, hem de meslek edilmelerine yardımcı olacak. Çok güzel de ilgi aldık. Özellikle kadın arkadaşlardan yoğun bir talep vardı. Gerçekten zahmetli bir iş ve çok güzel ürünler ortaya çıktı. Bu eserlerin sergilenmesi de gerçekten hem emeklerinin görünebilmesi hem de Kars’a ait yöresel ürünlerin görünür kılınması adına çok önemlidir. Tüm kadınların ellerine ve emeklerine sağlık. Ben eminim ki daha değişik şeyler ve Kars’ın daha güzel ifade edecek ürünler ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak. Hocamızın ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.Kurs Eğitmeni Ayşe Akaslan ise kurs süresinin yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü belirterek, “2,5 ay içerisinde taş bebeklerimizin yanı sıra kendi imkanlarımızla Kars’a ait, Kars’a özgü el sanatlarına ait, geleneksel ürünler de yaptık. İnşallah daha güzel bir projede daha iyi bir şekilde bunları devam ettiririz. ” diye konuştu 

c4c5d701-e7b7-4e9f-b646-239757d83e1b.jpgdd090b50-bd26-4d85-80f7-7b718c93a78b.jpg

2d0a014c-3b17-432f-9ebb-6056d4bd6807.jpg07d519a5-2b5c-4e77-ac27-c143035b49d6.jpg439e3595-f1f3-4516-9ca5-7319b8396b7e.jpg68303da6-17a2-443b-bd69-02c387dc9c25.jpg

Haber Foto: Tacettin Durmuş 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber