Kars Belediyesinin Su ve Emlak Yapılandırması Başladı

Kars Belediyesinin Su ve Emlak Yapılandırması Başladı

Kars Belediyesi birikmiş su borçlarının ödenmesi için vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Tacettin DURMUŞ 

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren uygulamaya göre, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da vatandaşların varsa birikmiş su borçlarını ödemesinin önü açılıyor.
Borcu olanların Kars Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne başvurmalarının ardından belirlenecek olan toplam borçlarını, peşin ödemeleri durumunda birikmiş faizlerinin silineceği öngörülüyor. Vatandaşlara sunulan diğer imkan bir imkan ise birikmiş su borçları 12  ile 48 ay taksitlendirme yapılarak da ödenebilinecek. 
Öte yandan birikmiş su borçlarının ödenmesini amaçlayan; bir anlamda ‘af’ sayılabilecek uygulama ile ilgili olarak Kars Belediyesinden bir açıklama yapılması bekleniyor. İhtiyaçları çok, kaynakları az olan Kars Belediyesinin en büyük gelir kaynaklarından birisinin de su tahsilatları olduğu her kes tarafından biliniyor. Açıklamanın ardından su borcu biriken vatandaşların borçlarını daha kolay ödeyecekleri gibi Kars Belediyesinin de alacaklarını tahsil ederek iş yükünden kurtulacağı ve kasasına da daha fazla para girecek. Sonuçta iki tarafta daha raha nefes alacak. Vatandaşların da bu uygulamayı fırsat bilerek, borçlarını ödeme veya yapılandırma fırsatını değerlendirmesi önem arzediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber