Kars Belediyesinden MAGNET

Kars Belediyesinden MAGNET

Kars Namık Kemal toplum merkezinde el emeği, orijinal ve yöresel biblo üretimi başladı. 

Kars’ta biblo ve magnet üretimi olmadığı ve dışarıdan bu tarz turistik hediyelik eşyaların üretilip geldiği bilinmekteydi. Kars belediyesinin katkılarıyla bu durum değişmiş ve Kars Belediyesi Namık Kemal Toplum Merkezinde heykel tıraş ve biblo üretimi yapılmaya başlandı. 
Bu konu ile alakalı Namık Kemal Toplum Merkezi görevli olan Metin Doğrukartal yapmış oldukları ürünlerle Kars hediyelik eşya ve biblo üretimine yeni bir boyut kazandırdıklarını söylerken  sözlerine şu ifadeleri de ekledi. “ Yaptığımız ürünler tamamen karsa ait, biliyorsunuz bu tarz ürünler Kars’ta üretilmiyor. Bizlerde daha önce bu tarz çalışmalarda bulunmamıştık. Bu dönem ise Belediyemiz ve Belediye Başkanımızın katkılarıyla magnet üretimi yapmaya çalışıyoruz. Gelen turistlerin talepleri genellikle bu doğrultuda olduğu için bizlerde bu açığı kapatmak ve bu ihtiyacı dışarıdan karşılamamak için orijinal magnet çalışmalarımıza başladık. Önemli olan bizim için orijinal ürenler ortaya koymak. Fazla talep var bizde kısa zamanda bu talepleri karşılamak için çaba sarf ediyoruz. En kısa zamanda bu ürettiğimiz orijinal ürünlerin kalıplarını alıp seri üretime geçmeyi hedefliyoruz. Bu üretimler içerisinde Kars Kalesi, kümmet, menen kilisesi, taş köprü ve Ani Harabeleri ile ilgili ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda dökümlerimiz hazırlandıktan sonra Ani Harabeleri ile ilgili ve diğer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere Kars bir açık müze, Kars’taki bir çok tarihi eserin ufak magnet olarak piyasaya sürmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da zaten Belediyemiz, Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız gerekli tüm desteği veriyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bizlerde elimizden geleni yapıp belediyemize faydalı olacağız. Bizimle birlikte çalışan diğer arkadaşlarımız da çaba gösteriyorlar onlarda sağ olsunlar var olsunlar. İnşallah kısa zamanda siparişlerimizi yetiştireceğiz. Bu güne kadar sadece kendim bin kadar sipariş aldım. Fakat bu sayının on bine kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Çünkü talepler çok fazla her yerden sipariş alıyoruz. Siparişlerimiz genelde biblo ve hediyelik eşya satan dükkanlardan oluyor. Yani en fazla talebi onlar gösteriyor diyebiliriz. Daha dün bir görüşme sonucu sadece bir hediyelik eşya dükkanından bin adet bir sipariş aldık. Hemen hepsi toplu olarak satılacak. Bu iş sayesinde belediyemize ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize, katkımızın olacağına da inanıyoruz. Bunların dışında da farklı işler de yapabiliriz. Müşterilerimizin aklına gelebilecek şahıs siparişleri; dernekler logoları, kurum logoları gibi magnet veya bibloda üretebiliriz. Yani biz faydalı olabilmek için canla başla çalışıyoruz. Faydalı işler çıkarmaya çalışıyoruz. Umarız istediğimiz gibi olur. Saygılarımı sunuyorum.”
Kars Belediyesi Toplum Merkezi çalışmalarını sürdüreceği ve hediyelik eşya da Kars’ın ihtiyaçlarını karşılayacakları ön görülüyor.

magnet-(3).jpegmagnet-(2).jpegmagnet-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber