Kars Belediyesi Üretim Seferberliği Başlattı

Kars Belediyesi Üretim Seferberliği Başlattı

Kars'ta mülkiyeti belediyeye ait olan ve ekilmeyen tarım arazileri ekilmeye başlanırken, Kars Belediyesi tarafından da üreticilere tohum desteği verilmeye başlandı. 

Kars Belediyesi üretim kooperatifleri ile birlikte belediyenin ekilmeyen tarım arazilerini ekip, üreticiye de tohum desteği sağlamak üzere faaliyetlerine başladı. Başkan Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca da bugün yerelde kalkınma amacıyla başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Bilgen ve Başkan Yardımcısı Alaca’nın geçtiğimiz haftalarda sosyal medya adreslerinden Kars’ta tarım ve kırsal kalkınmaya dair üretim seferberliği çağrısında bulunmuştular.

Bilgen attığı Twitter de
“Bahçe bizden fidan sizden.
Tarla bizden tohum sizden.
Kovan bizden arı sizden.
Kümes bizden kazlar sizden.
Kars'ta üretim seferberliği için elele vereceğiz.
İşsizliği yoksulluğu birlikte yeneceğiz.” demişti.

 Başkan Bilgen’in duyurusunu yaptığı çalışmalar bu hafta Kars Belediyesi’ne ait boş tarım arazilerinde şehirdeki kooperatifle birlikte sürülmeye başlanarak ekilmeye başlandığı bilinmekte olup, Aynı zamanda üreticilere de tohum desteğinin verilmeye başlanacağı Kars’ta, geçmiş yıllarda üretilmiş fakat son yıllarda neredeyse hiç ekilmemiş olan buğdayın ata tohumu kavılca başta olmak üzere; nohut, mercimek, arpa ekimlerinin de önümüzdeki günlerde Belediyeye ait arazilerde yapılacağı açıklandı.

Kars Belediyesi’nin Hazırladığı çalışma takviminde yerel üreticiye de ayrıca arı kovanı, kaz ve tavuk civcivi desteğinin verilerek özellikle korona salgını sürecinde ortaya çıkan işsizliğe karşı mücadele edileceği bildirildi. Kars’ta daha önce ekim biçim yapmış olan bireysel üreticilere de tohum desteği sağlanacağı ve sezon sonunda hem vatandaşlar işsizlik ve kıtlık tehlikesini atlatmış olup hem de şehrin adıyla bütünleşmiş tarım ve hayvancılık faaliyetleri yeniden canlandırılarak yörede kırsal kalkınmanın  sağlanacağı açıklandı.

kars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(5).jpegkars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(6).jpeg

kars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(1).jpegkars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(2).jpegkars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(3).jpegkars-belediyesi-uretim-seferberligi-baslatti-(4).jpeg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber