Kars Belediyesi "Pony Club Şehrinize Geliyor" Projesini Kars'a Taşıdı

Kars Belediyesi "Pony Club Şehrinize Geliyor" Projesini Kars'a Taşıdı

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) sosyal sorumluluk projelerinden olan ve çocuk yaşta at sevgisini geliştirmek amacıyla başlatılan "Pony Club Şehrinize Geliyor" projesi kapsamında 23-24 Temmuz tarihlerinde Kars’ta etkinlik yapılacaktır.

Türkiye Jokey Kulübü, misyonları arasında yer alan At sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesine yönelik, çocuklar için hazırladığı ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesini hayata geçirdi. Proje, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleriyle İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndan başladı. Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada Türkiye açısından birçok ilki gerçekleştiren Türkiye Jokey Kulübü, bu kez çocuklar için harekete geçti. Türkiye atçılığı, at yetiştiriciliği ve çocuk gelişimi açısından büyük önem taşıyan ve aynı zamanda TJK’nın sosyal sorumluk projesi olan ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’, 75 günde 24 il gezmeye devam ediyor. Özellikle Pony türü küçük cins atların aşırı tepki vermemesi çocukların korkmadan binmelerinde de etkili oluyor. Günümüzde otistik, spastik ya da hiperaktif çocukların tedavisinde de önemli rol oynayan at binme, dünyanın birçok ülkesinde tedavi yöntemi olarak kabul görmüş ve ‘atla tedavi merkez’lerinin kurulmasına vesile olmuştur. Tüm bu noktalar söz konusu projenin çocuk gelişimine, ruhsal ve bedensel sağlığa büyük katkıları olacağını gösteriyor.

‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi, çocukların Pony’lerle tanışması ve at binmelerinin yanı sıra boyama etkinlikleri, yarışmalar ve çeşitli oyun faaliyetleriyle festival tadında yapılması planlanmaktadır. Etkinliğe tüm Kars Halkı davetlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber