Kars Belediyesi İhaleye Çıkıyor

Kars Belediyesi İhaleye Çıkıyor

Kars Belediyesi iptal edilen şehir içi toplu taşıma ihalesini yeniden yapacağını açıkladı. Vatandaşların %65’inde fazlası memnun değil! 

Kars Belediyesinin yaptığı yazılı açıklamaya göre: “Kars Belediyesi’nin önceki ay Belediye ana hizmet binasında yaptığı fakat yeterli sayıda katılımın olmaması, katılan bir firmanında eksik evrakları sebebiyle şehrimizdeki toplu taşıma ihalesi gerçekleştirilememişti. Geçtiğimiz aylarda da Kars Belediyesi tarafından bağımsız bir araştırma şirketine yaptırılan ankette de kentteki vatandaşların % 65 ve üstü oranlarda genel memnuniyetsizliği raporlara yansımıştı. Ayrıca şehrimizde sürdürülen mevcut dolmuş hattı taşımacılık hizmetlerinin de, ilgili kanun usulüne uygun biçimde yapılmadığı da (süresiz kullanım hakkı) ayrıca tespit edilmişti. Belediye tarafından açılacak olan ihalenin 81 araç için gerçekleştirileceği, 10 yıllık hat kiralama toplam bedelinin ise toplam bedelinin 7.290,000,00 (yedi milyon iki yüz doksan bin) Türk Lirası olacağı ifade edildi.

10 Mahalleye Kaldırım Müjdesi!

Kars Belediyesi geçtiğimiz günlerde, yol kaldırım yapımı ve ulaşım ihalelerini revize edeceğini açıklamıştı.  
Yapılan yazılı açıklamada, “ Kars’ın diğer en büyük sorunlarından biri olan yol ve kaldırım konusunda da Belediye’den yapılan açıklamada, şehir genelinde yaklaşık 170.000 metrekare yol ve kaldırım yapım işi ihalesinin de bu sezon toplam 10 mahallede uygulanmak üzere (bordür taşı, parke taşı, oluk yapım işi dahil) resmi duyurularının yapılıp, günlerde EKAP sitemi üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber