Kars Belediyesi Fidan Dikti

Kars Belediyesi Fidan Dikti

Kars Belediyesi ve Kars Kent Konseyi, Kent Bostanları ve Tohum Kütüphanesi projesi için ilk adımı fidan dikerek attı.

Proje kapsamında tahsis edilen fidanlar, Kars Belediyesine ait Organize Sanayi Bölgesinde Halk Ekmek Fabrikası yanında bulunan alana dikildi. 

Elma ve kiraz fidanları, Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Belediye Başkan Yardımcıları Şevin Alaca, Muazzes Çağrıtekinci, Kars Kent Konseyi Yönetim Kurullu Genel Sekreteri Onur Karahancı, Kadın Meclisi Başkanı Yeliz Çopur, Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Koçak ve belediye meclis üyeleri tarafından toprakla buluşturuldu. Fidanların toprakla buluşturulmasının ardından can suyu verildi. 

Fidan dikimi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda şehrin muhtelif yerlerinde ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları yaptıklarını söyledi. Sorunların çözümünün yanı sıra yeşil bir Kars’ın inşa edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Alaca; “Kars’ın doğası ve toprağı buna çok elverişlidir. Bu yıl burası ile başladık. Kars Kent Konseyi Kadın Meclisimiz öncülüğünde ağaç dikme faaliyeti gerçekleştirerek Kars’ın iklimine uygun fidanları toprakla buluşturduk. Daha rahat ve yaşanılabilir bir Kars hepimizin hayalidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kars Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Koçak ta Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte fidan dikmenin mutluluğu yaşadıklarını belirterek, Kent Bostanları ve Tohum Kütüphanesi projesinin önemine değindi. Kars’ta hayata geçirilecek ekolojik faaliyetlerin günümüz dünyasında son derece önemli olduğunu da belirten Koçak, Kars’ın yeşil ve ağaçlık alana son derece ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Onur Karahancı da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ekoloji Çalışma Grubu’nun ekolojik faaliyetler ile ilgili olarak bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

kars-belediyesi-fidan-dikti-(5).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(6).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(7).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(8).jpg

kars-belediyesi-fidan-dikti-(1).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(2).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(3).jpgkars-belediyesi-fidan-dikti-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber