Kars Belediyesi  'Dünya Temizlik Günü'nde İstasyon Mahallesini  Temizledi

Kars Belediyesi 'Dünya Temizlik Günü'nde İstasyon Mahallesini Temizledi

21 Eylül Dünya Temizlik Günü, Dünyanın ve Türkiye’nin birçok köşesinde olduğu gibi Kars’ta da, eş zamanlı olarak ‘Let’s Do it! Türkiye’ (Haydi Yapalım) etkinliği çerçevesinde temizlik kampanyası gerçekleştirildi.

Kars Belediyesince de desteklenen, Kafkas Üniversitesi öğrencileri, Tolum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve TEMA Vakfı gönüllülerin tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, İstasyon Mahallesindeki bazı caddelerde çöp temizliği yapıldı.

Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, Muazzes Çağrıtekinci ve bazı belediye çalışanları da kampanyaya katılarak, Kafkas Üniversitesi öğrencileri ile birlikte çöp topladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde başlatılan kampanya cadde ve sokaklarda devam ederek Tren Garı’nda sonlandı.

ALACA: GENÇLERİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YAPILAN TEMİZLİK KAMPANYASINI ÖNEMSİYORUZ”

Temizlik kampanyasına katılarak destek veren Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, çevre konusunda farkındalık yaratma adına çok önemli bir kampanyayı düzenleyen genlere teşekkür ederek kutladı. Gençlerin öncülüğünde yapılan temizlik kampanyasını önemsediklerini belirten Alaca: “bu kampanya daha temiz bir Kars için çok önemlidir. Temiz bir kentte yaşamak adına hem de gelecek nesillere temiz ve daha yeşil bir Kars bırakmak adına bu tür kampanyaları çok önemsiyoruz ve her zaman da destek destekleyicisi olacağız Ben kampanyaya katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

KORLAELÇİ :”DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN!”

Temizlik kampanyasına katılan öğrenciler adına açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Melisa Korlaelçi da, ‘Let’s Do it! Türkiye’ adı altında tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kampanyada amacın daha temiz bir dünya ve daha temiz bir çevre olduğunu vurguladı. Bu amaçla bir farkındalık yaratmak amacıyla hareket ettiklerini de belirten Korlaelçi: “Bizim hedefimiz daha temiz bir Kars için ve daha temiz bir dünya için gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmaktır. Ayrıca atıkların ayrıştırılmasını da önemsiyoruz. Dünyada yaklaşık 100 milyon ton katı atık olduğu düşünülüyor. Dünya Bankası'nın hazırladığı 2012 atık raporuna göre Türkiye günde 86 bin 301 ton atık üretiyor; bu haliyle raporun hazırlandığı 161 ülke içinde 12. sırada bulunuyor. Eğer Türkiye aynı hızla atık üretmeye devam ederse 2025 yılında günde 135 bin 962 ton atık üretecek ve bu 161 ülke içerisinde en fazla atık üreten 8. sıra olarak değiştirecek. Let’s Do It! (Haydi Yapalım!) fikri 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek, ülkenin her yerindeki 10.000 ton çöpü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve sonrasında da tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Toplam katılımcı sayısı 2,5 milyonu buldu. Bugüne kadar toplam 100’den fazla ülkede temizlik düzenlendi ve 9 milyon gönüllü bu etkinliklerde yer aldı.”dedi.

Tacettin Durmuş

5d009afb-34a3-4b97-83c6-98d37f3fcb67.jpgbugun-dunya-temizlik-gunu-(24).jpgbugun-dunya-temizlik-gunu-(25).jpgbugun-dunya-temizlik-gunu-(35).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber