Kars Belediyesi 6 Aylık Faaliyetlerini Açıkladı

Kars Belediyesi 6 Aylık Faaliyetlerini Açıkladı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, göreve geldiği günden bu zamana kadar 6 aylık faaliyetlerini açıkladı

Bilgen, Göreve geldiğimiz ilk saatlerden itibaren, şehir merkezinde ve mahallelerimizde halkımızın sağlığını tehdit edecek duruma gelen çöp yığınları Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından toplanarak, gece geç saatlere kadar süren temizlik çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.

Diğer yandan İtfaiye araçları ile Kent merkezimizdeki cadde ve sokakları kapsamlı bir şekilde yıkandı.Başkan Bilgen, Geçen 6 aylık sürede de yıkama işlemleri devam ederken, şehir merkezindeki ana caddelerde sabah erken saatlerde yol sulama çalışması ile vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın tozdan dolayı mağduriyetleri oluşmaması için çalışmalar devam etmektedir dedi.

Ayrıca temizlik araçlarının ulaşamadığı boş arazilerdeki çöp ve molozlar da ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın da talebi üzerine düzenli olarak toplanmaktadır.
 

Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla ile hemşehrilerimiz temiz, kokusuz ve sağlıklarını tehdit etmeyen bir şehirde güne başlıyorlar.

YOL ONARIM

Belediyemize ait olan ve borçları yüzünden(elektrik-doğalgaz) uzun zamandır üretim yapamayan asfalt tesisimizin mevcut borçlarını ödeyip, aktif üretime geçmesini sağladıktan sonra Serhat Şehrimizin genelinde uzun yıllardır iklim şartları ve yağışlar sebebiyle deforme olup hizmet edemeyecek duruma gelen yollarda Fen işleri Müdürlüğüne Bağlı ekiplerimiz durum analizi yaparak, aciliyet sırasına göre asfalt yama ve çeşitli yol iyileştirme çalışmalarına yaz mevsiminin başlamasıyla beraber başladı.
-Halen şehir merkezi ve mahallelerimizde ara sokak ve caddelerde mevcut imkanlar seferber edilerek asfalt yama ve yol iyileştirme çalışmalarını sürdürmekteyiz.

KİLİT PARKE TAŞ DÖŞEME

Asfalt tesisi gibi borcu olması sebebiyle üretim yapamayan kilit parke taşı üretim tesisimizde yeniden üretim yapmak için hammadde alımları gerçekleştirip yaz mevsimi boyunca mahallelerimizde ara sokaklar başta olmak üzere bir çok caddede de kilit parke taşı döşeme işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Fen işlerine bağlı ekiplerimiz tarafından, Kent merkezinde Toplam 10000 m² kaldırım ve yol döşemesi yapılarak, kış mevsimi öncesi vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermeye devam ediyoruz.

KATILIMCI VE ŞEFFAF YÖNETİM

Yönetime geldiğimiz günden itibaren alınacak kararların ve gerçekleştirilecek çalışmaların Serhat Şehrimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındalığıyla denetlenebilir, katılımcı ve şeffaf Belediyeciliği kendimize ilke edinip çalışmalarımız bu yönde sürdürmeye devam etmekteyiz.
-Bu kapsamda Vatandaşlarımızın kaynakların nereye ve ne kadar miktarda harcandığını görmesini sağlamak için her ay gelir-gider tablosunu hemşerilerimizle paylaştık.

HALK BULUŞMASI
 

Yönetime geldiğimiz ilk haftalardan itibaren başlattığımız “Kars Belediyesi Halk Buluşması” ile her hafta düzenli olarak Hizmet Binamızda vatandaşlarımızla bir araya gelerek, Birim Müdürlerimizin de katılımıyla halkımızın taleplerine cevap verip sorunlarına kısa sürede çözüm sağlamaya devam etmekteyiz.

PARK-PEYZAJ

Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından, şehir merkezinde yer alan Çocuk oyun parklarının zeminlerinde kauçuk döşeme, tadilat ve ağaç budama işlemlerini gerçekleştirmenin yanı sıra; ilerideki süreçte merkez caddelerde yapılacak olan refüj düzenleme çalışmaları kapsamında İnönü Caddesi’nde orta refüj peyzaj düzenlemesi yapılmıştır.

MASALPARK(MİLLET BAHÇESİ)

Göreve geldiğimiz ilk günlerde vatandaşlarımızın daha önce ücretli olarak kullandığı Kars Belediyesi Masal Park`ı (Millet Bahçesi) tamamen ücretsiz hale getirerek halkımızın piknik yapıp vakit geçireceği, çocuklarımızın da güvenli ve özgür biçimde oyunlar oynayacağı bir park alanına dönüştürdük.

PERSONEL YEMEKHANESİ

Hizmet Binamızda çalışan personelimizin öğle yemek aralarında  faydalanmasını sağlamak için kurduğumuz, "Kars Belediyesi Personel Yemekhanesi"ni çalışma arkadaşlarımızın hizmetine sunduk.
-Aynı anda 130 personelin self-servis yemek dağıtım yöntemiyle yararlandığı ve 4 çeşit yemeğin yapıldığı yemekhanemizde toplam 10 personel halihazırda görev yapmaktadır.

KENT KONSEYİNİN YENİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLAMASI

Şehrimizde, hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi,  sosyal yardımlaşma ve dayanışma, şeffaflık, hesap sorma ve hesap verme,  yerinden birlikte yönetim ilkelerini hayata geçirmek gayesiyle yeniden çalışmalara başlaması için “Kars Kent Konseyi”ni girişimlerimiz sonucunda tekrar faaliyete geçirdik. 

Gerçekleştirilen seçimlerde Konsey Başkanı oy çokluğuyla Belediye Eşbaşkanımız Ayhan Bilgen olurken, Genel Sekreter olarakta Dr. Onur Naci Karahancı seçildi.

Kentimizde çalışma yürüten STK, Dernek - Oda Temsilcileri, Muhtarlar, Siyasi Parti temsilcileri, Akademisyenler ve Baro Temsilcilerinin de seçimle göreve başladığı “Kars Kent Konseyi Yürütme Kurulu”yla birlikte saha çalışmaları yapılarak, acil olarak çözülmesi gereken sorunların tespitleri kapsamlı olarak hazırlanan raporlar halinde ilgili kamu kurumlarına teslim edilmiştir.

 “Kars Kent Konseyi” bileşenleriyle beraber, şehrimizde kamu kurum kuruluşları ve halkımız ile birlikte koordineli olarak, sosyal dayanışma-yardımlaşma, kültür-sanat alanları başta olmak üzere Şehrimizin ihtiyacı olan edinimleri sağlamak amacıyla faal çalışmaları sürdürmeye devam etmektedir.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

Doğa ve insanın bir bütün olduğu farkındalığıyla Şehrimizdeki ağaç ve yeşil park alanı eksikliğini aşmak adına, nisan ayı içinde düzenlediğimiz “Bir Fidanda Sen Dik” kampanyamızda personelimiz ve halkımızla birlikte Haydar Aliyev Parkı karşısındaki alanda düzenleme yapıp, yüzlerce fidanı toprakla buluşturduk.

CALIŞTAY-PANEL

1-Serhat Şehrimizde daha sağlıklı bir kent yasam ortamı sağlamak gayesiyle duzenlediğimiz `Sağlıklı Toplumsal Yaşantı icin Strateji Belirleme` ana başlığıyla 3 gün süren Yerel Yönetimler Sağlık Calıştayını ‘  Namık Kemal Toplum Merkezinde gerçekleştirdik.
-Sağlığın toplumsal bir kavram oldugu bilinciyle Halkımızı yaşadığı, ürettiği kentte karar alma süreçlerine dahil etmek amacıyla düzenlenen sağlık calıştayında vatandaşlarımızın da katılımıyla çalıştayımızı tamamladık.
-Alanında uzman akademisyenlerin Şehrimize gelerek konuşmacı olarak katıldığı çalıstayda, 3 gün sonunda değerlendirme raporu yayınlanarak bizlere çalışmalarını gerçekleştireceğimiz ilgili alanlarda rehberlik etmesi sağlanmıştır.

KADIN PANELİ

2-HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu`nun da konuşmacı olarak katıldığı `Yerel Yönetimler ve Kadın Paneli`nde, Kadın cinayetleri, Kadına Yönelik Şiddetin arttığı son dönemlerde Kentimizde de farkındalığı ortaya çıkarıp,  önlem almak amacıyla Kadınların katıldığı çalıştayı Namık Kemal Toplum Merkezi`nde düzenledik.

UÇURTMA ŞENLİĞİ

19 Mayıs Gençlik Festivali Etkinlikleri kapsamında organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz `Aynı Gökyüzü Altında Uçurtma Şenliği`nde Kömür Tevzi Meydanında Çocuklarımızla birlikte rengarenk uçurtmalarımızı gökyüzünde buluşturduk.

19 MAYIS GENÇLİK ŞÖLENİ

-Belediyeciliğin görevi ve gerekliliği olan çalışmalarımızın yanında yaşanılası bir Kentin en baş ihtiyaçlarından olan kültür – sanat faaliyetlerini de halkımıza sunmak için Şehrimizde uzun süredir yapılmayan ve halkımızın da talebi olan Konser ve etkinlik organizasyonu gerçekleştirmek amacıyla 19 Mayıs Gençlik Şölenini Esnafımızın ve  İş İnsanlarımızın desteğiyle düzenledik.

İFTAR ETKİNLİĞİ

-Mübarek Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın bir araya gelip,  birlikte oruçlarını açtıgı iftar organizasyonunu hayırsever is insanlarımızın desteğiyle birlikte düzenledik.

-30 Gün boyuncu günde ortalama 1000 vatandaşımızın ücretsiz katıldığı iftar yemeği sonrasında Yöresel Aşık dinletisi, Kafkas Gösterileri ve Meddah oyunlarıyla her gün düzenli olarak festival havasında organizasyonlar gerçekleştirdik.


KARS BELEDİYESİ ÇÖZÜM MERKEZİ

-Yönetime geldiğimiz ilk günlerde projesini oluşturup, hizmete sunmak amacıyla çalışmalara başladığımız “Kars Belediyesi Çözüm Merkezi” ofisini Hizmet binamızda kurarak hizmete açtık.
- Haftanın 7 günü, 08:00 – 00:00 saatlerinde faaliyet gösteren Çözüm Merkezimiz, vatandaşlarımız tarafından gelen çağrıları anlık olarak cevaplayıp, Birim Müdürlükleri saha ekiplerine ileterek halkımızın yaşadığı problemleri kısa sürede kalıcı çözüme ulaştırılmasını sağlamaya devam etmektedir.

1.SERHAT DOĞA VE KÜLTÜR FESTİVALİ

Doğası, tarihi ve yüzyıllardan bugüne gelen kültürel çeşitliliği ile Ülkemiz genelinde merak uyandıran Şehrimizin son yıllarda da yakaladığı turizm potansiyelini daha da görünür kılmak ve halkımıza alternatif bir kültür etkinliği sunmak amacıyla ilkini düzenlediğimiz ve 3 gün boyunca süren `1. Serhat Doğa ve Kültür Festivalini` Esnaflarımız ve Karslı İş İnsanlarının destekleriyle Kars Kalesi tarihi Karadağ bölgesinde gerçekleştirdik.
Serhat Şehrimiz Kars ile özdeşleşmiş yöresel ürünlerimizin kadınlar ve esnafımız  tarafından satışa sunulduğu, çocuklarımızın da çeşitli etkinliklerle oyunlar oynayıp, eğlendiği festivalimizde İlkay Akkaya, Kardeş Türküler, Seyfi Yerlikaya, Özlem Bağlayan sahne alarak konser verdi.

ÜCRETSİZ YAZ KURSLARI
-

Yönetimimizin çabası ile Ek Hizmet Binamızda ve Kars Belediyesi Namık Kemal Toplum Merkezi’nde  ücretsiz olarak başlatılan Yaz kursları ile enstrüman ve el sanatları kursları yaz boyunca devam edip kursiyerler eğitimlerini tamamlamıştır.
- Ücretsiz olarak başlattığımız Yaz Kurslarımıza hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterip katılım sağlaması sonrası, Yönetimimiz kursları sürekli hale getirmek amacıyla yeniden ve daha da kapsamlı eğitim içerikleri ekleyerek kursların devam etmesini sağlamıştır.

KARSBEL YÖRESEL ÜRÜNLER

-Serhat Şehrimiz Kars’ın adıyla bütünleşmiş olan yöresel ürünlerimizin marka değerini yükseltmek ve üreticiye koruyup, destek olmak amacıyla; Belediyemize ait olan Beltaş A.Ş çatısı altında “KarsBel Yöresel Gıda Ürünleri”  markasını ağustos ayı içerisinde oluşturduk.

-Bugünlerde sürdürdüğümüz satış-pazarlama ağı çalışmaları kapsamında, metropol şehirlerde oluşturacağımız satış noktaları sayesinde, Kars dışında yaşayan vatandaşlarımızda bu ürünlerimize kolayca ulaşabilecekler.Yapımı sürmekte olan internet sitesi üzerinden de birden çok yöresel gıda ürünümüz yakın zamanda satın alınabilecek.Ayrıca “Kars Belediyesi Mor Cafe”de de hemşehrilerimiz şu anda da satışı yapılan ürünlerimizi satın alabilirler.

MOR CAFE

-Kadın emeğinin daha da değerli kılıp,  görünürlülüğünü sağlamak ve fayda edindirmek gayesiyle düzenlemesini yapıp, kurduğumuz “Kars Belediyesi Mor Cafe”yi geçtiğimiz ağustos ayında İsmail Aytemiz Parkı içerisinde hizmete açtık.

-Tamamıyla Kadınların çalışıp hizmet verdiği Mor Cafe’de, Serhat Şehrimizin yöresel ürünleriyle beraber kahvaltı servis hizmeti verilmektedir.Tesisimizi önümüzdeki süreçte tamamıyla sosyal bir kompleks haline dönüştürmeyi planlamaktayız.

MAHALLE TOPLANTILARI

-Birlikte nefes aldığımız Serhat Şehrimizde yaptığımız, yapacağımız tüm çalışmalarda hemşehrilerimizin de fikirlerini sorup, çıkan sonuçları faaliyetlere dahil etmek amacıyla, merkez mahallelerimizde yaşayan halkımızla düzenli olarak 'Mahalle Toplantıları' yaparak katılımcı ve birlikte kararların alındığı Belediyecilik Hizmeti modelini sürdürmeye devam etmekteyiz.

KARS BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI TÜKETİM KOOPERATİFİ

-Sosyo-ekonomik destek projelerimiz kapsamında, Dünya ve Türkiye’de binlerce örneği olan ve dayanışma kültürüyle ortak fayda yaratmanın amaç olduğu kooperatifçilik çalışmalarına önayak olup, destek vermek adına, bizde Şehrimizde tüketiciyi ve üreticiyi korumak, aradaki mevcut engelleri birlikte aşarak kolay, ucuz ve hızlı erişilebilirliği sağlayacak olan kooperatifimizi kurmayı başardık.

-Önümüzdeki günlerde de somut adımlar atmak üzere çalışmalarına başlayacağımız “Kars Belediyesi Çalışanları Tüketim Kooperatifi” çatısı altında isteyen Personelimizin de aktif üyeliklerini başlatacağız.
SPOR KULÜBÜ

-Serhat şehrimizde farklı branşlarda sportif faaliyetler yürütecek olan "Kars Belediyesi Serhat Spor Kulübü"nü  geçtiğimiz günlerde resmi olarak kurarak, kentimizdeki sporcularımıza destek olmak ve ulusal - uluslararası platformlarda başarılar elde adip şehrin marka değerini yükseltmek amacıyla,  gençlerimizi bir çatı altında birleştirip, profesyonel spor hayatına geçişini sağlamak için çalışmalara  başlamış bulunmaktayız.
-Kurduğumuz  Kars Belediyesi Serhat  Spor Kulübü Futbol Takımımız İl Amatör Ligine de dahil olarak fikstür çekilmesi sonrası yeni sezonda maçlarına başlayıp,müsababakalarına devam etmektedir.

YENİ HAYVAN SATIŞ ALANI

-Kars belediyesi olarak yapımını DAP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, Yeni Hayvan Satış Alanını faaliyete geçirerek esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

STRATEJİK PLAN

-Serhat Şehrimizde 5 yıl boyunca yapacağımız çalışmaların plan ve bütçelemesini oluşturduğumuz 'Kars Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı'nı Kentimizdeki Kamu Kurum Kuruluşları, Stk, Meslek Odaları ve Derneklerinde paydaş olarak fikir ve görüşlerini alarak tamamlamış bulunmaktayız.

-Hazırladığımız Stratejik Planın önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz çalışmalar ve projelerde bizlere rehberlik etmesi sağlanacaktır. 

2-(7).jpg2-(10).jpg2-(11).jpg2-(14).jpg

1-(2).jpeg1-(5).jpeg2-(1).jpg2-(3).jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber