Kars Belediyesi 2017'ye girerken

Kars Belediyesi 2017'ye girerken

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2016 yılına kadarki hizmetler ve 2017 mesajıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2016 yılına kadarki hizmetler ve 2017 mesajıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaçanta, “Kars’a ne kadar hizmet etseniz azdır” diyerek, “Çünkü Kars, güzel olan her şeyin en iyisine layıktır. Onun için biz, 2014 yılında da 2015 yılında da 2016 yılında da elimizden geldiğince Kars’ı güzelleştirebilmek adına Karslıya yakışır, Kars’a yakışır hizmeti sunabilmek adına bir takım hizmetlerimiz oldu. Bu hizmetlerimiz bundan sonrai süreçte de hız kesmeden devam edecek.” dedi.

2017 yılına kadar ki hizmetlerden söz eden Başkan Karaçanta, “Yıllardır girilmeyen sokaklarımıza girdik. Yani geldiğimizden bu tarafa hemen hemen 30 km sıcak asfalt yaptık. Kaldırımlarımızı yapıyoruz, ara sokaklarımızı yapıyoruz. Hemşehrimezilin ve ilimize gelen misafirlerimizin hoş vakit geçirebilmeleri adına park ve bahçelerimizi düzenliyoruz. Kars öyle bir yer ki dört turizm mevsiminin aynı yaşandığı bir yer. Kış turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi her mevsim yaşanmakta. Bunu hiçbir şehirde bulamazsınız. Ama Kars’ta bu yaşanmakta bu da Cenab-ı ALLAH’ın bir lütfudur. Biz, bu güzel Kars’ımızın bu güzelliklerini tanıtabilmek adına mutlaka ki gelen insanımızı da burada hoş ağırlamamız lazım. Gelen misafirlerimizin de hoş vakit geçirmelerini sağlamamız lazım. Bizim yerel yönetim olarak çok önemsediğimiz hizmetlerden birisi de budur” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamasının devamında, yol, su gibi asli vazifelerin yanında bu tür hizmetleri de aksatmadan sürdürdüklerini ifade etti. Suyun, temizliğin mutlaka olması gerektiğini çünkü bunların zaruri ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Karaçanta, bunun yanında kente gelen yerli ve yabancı misafirler için de park ve bahçe gibi dinlenme ve hoş vakit geçirme mekanlarının da sunulması gerektiğini vurguladı.

TAMİR EKİBİ

Tamir ekibinin de hizmetini sürdürdüğünü, tuzlamadan, soğuktan ve diğer nedenlerden bozulan yol ve kaldırımlarda çalışma yaptığını da hatırlatan Başkan Karaçanta, ağır kış koşullarının yaşandığı kentte yollardaki bundan kaynaklı bozulmaların olabileceğine değinerek, “Çünkü kış memleketinde yaşıyoruz. Karlanmanın ve buzlanmanın önüne geçebilmek adına zaman zaman tuzlama yapıyoruz. Bu da ne olursa olsun kar ve buzu çözmek isterken asfalta da bir şekilde zarar verebiliyor. Biz, bunun içinde yama ekibi oluşturmuşuz. Bu tür aksaklıkların giderilebilmesi adına çalışma yapmaktadır. Belki her noktaya anında ulaşılamıyor olabilir ama bir süre sonra da olsa o iş yapılıyor.” dedi.

2017 yılı mesajını da dile getiren Karaçanta, “Ben sizler aracılığıyla yaklaşmakta olan 2017 yılının tüm dünya ve Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. özellikle Karslı hemşehrilerimizin 2017 yılının güzel geçmesi temennisiyle herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.” ifadesine yer verdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber