Kars Belediye Başkanını almaya giden cuntacıların yargılanmasına devam edildi

Kars Belediye Başkanını almaya giden cuntacıların yargılanmasına devam edildi

Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve görevden el çektirmek istedikleri Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın evine gittikleri iddia edilen 24'ü tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tamamı meslekten ihraç edilen sanıklardan tutuklu olarak yargılanan yüzbaşı Sedat Kılınç, üsteğmen Zafer Akar, teğmenler Emre Koca, Furkan Şöhret ve Şuayip Çıtlak, astsubaylar Kadir Demirkaya, Ömer Bulut ve Uğur Koç, uzman çavuşlar Adem Ali Kara, Ahmet Kök, Ali Çelik, Ali Yeşilot, Emre Ayan, Erhan Çoşkun, Ferhat Şahin, İsmail Taşkın, Muhammet Çakmak, Serdal Bağcılar, Tümer Işık, Yunus Şeker ve Tanju Bağcı, eski Kars Belediyesi Şehitlik Bekçisi Murat Bekdemiroğlu ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Uzman Çavuş Galip Moroğlu, Astsubay Erdem Yavuz ile Üsteğmen Seyhan Doğan salonda hazır bulundu.

Eski yüzbaşı Samet Çolak ve eski üsteğmen Eray Çetin, tutuklu bulundukları Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tanıkların da hazır bulunduğu duruşmada, tek tek dinlenen sanıklar önceki beyanlarını tekrar ederek, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Duruşmada 2 tanığın ifade vermesi sonrası sanık avukatları dinlenildi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol şartının da devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sebebiyle adliye çevresinde güvenlik güçlerince yoğun güvenlik önlemleri alındı.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli olan ve tamamı meslekten ihraç edilen yüzbaşı Sedat Kılınç, üsteğmen Zafer Akar'ın da yer aldığı askerler ile eski Kars Belediyesi Şehitlik Bekçisi Murat Bekdemiroğlu'nun da aralarında yer aldığı 24'ü tutuklu 27 kişi "sanık" sıfatıyla sanık yer alıyor.

İddianamede, Akar ve emrindeki askerlerin 15 Temmuz günü Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya görevden el çektirmek için evine gittiği, Bekdemiroğlu'nun da bu kişilere yardımcı olduğu anlatılarak, sanıkların "Anayasa'yı ihlal", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bekdemiroğlu'nun ayrıca "konut ve iş yeri dokunmazlığını ihlal etme" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

kaynak aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber