Kars Barosu Seçim Komisyonu Kurdu

Kars Barosu Seçim Komisyonu Kurdu

Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt, “Kars Barosu olarak oluşturduğumuz ‘Seçim Komisyonu’ ile 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde 3’üncü bir göz olarak seçmenin iradesinin sandığa yansımasına katkıda bulunacağız” 

Tacettin DURMUŞ 

Kars Barosu Türkiye’de bir ilk olarak 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası kurduğu ‘Deprem Komisyonu’nun ardından, bu kez de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimlerinde görev yapmak üzere ‘Seçim Komisyonu’ kurdu.

Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt başkanlığında seçim komisyonunu oluşturan gönüllü avukatlar ilk toplantılarını yaptı. Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Çapkurt, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin Kars’ta şeffaf ve güven içerisinde geçmesi ve seçmenin iradesinin sandığa tam olarak yansıması amacıyla Kars Barosu bünyesinde ‘Seçim Komisyonu’ oluşturduklarını söyledi.

Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün ilk toplantımızı yaptık. Bu toplantıda seçime kadar neler yapabileceğimiz konularında arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Seçim gününe kadar alacağımız eğitimlerle gerek siyasi partiler, milletvekili adayları yada seçmenlerimiz hukuki konularda bir sıkıntıları veya herhangi bir hukuki soruna ilişkin görüş almak isterlerse baromuza ulaşarak bilgi alabilirler. Bu konularda vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Daha önceki seçimlerde de görüldüğü gibi 3’üncü bir gözün ne kadar gerekli olduğu ve özellikle bu 3’üncü gözün avukatlardan ya da hukukçulardan olmasının o sandığa yansıyan iradenin ne kadar düzün bir şekilde otaya çıkacağının garantisi olacaktır. Ama hukukçuların ve avukatların görev almadığı sandıklarda usulsüzlüğe ilişkin bazı görüntülerin ortaya çıktığı müsaade edilmiştir. Biz Kars Barosu olarak kanundan aldığımız yetkiye dayanarak ve hukukçu sorumluluğumuzun da bir gereği olarak özellikle 14 Mayıs 2023 tarihinde gönüllü avukatlarımızla şehrimizdeki seçmenlerimizin iradelerinin sandığa tam olarak yansıması açısı için elimizden gelini yapacağımızın bilinmesini istiyoruz”

kars-barosu-secim-komisyonu-kurdu-(1).jpgkars-barosu-secim-komisyonu-kurdu-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber