Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Değil Kültür Rezaleti 

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Değil Kültür Rezaleti 

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler federasyonu tarafından gerçekleştirilen ”Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri" İstanbul'da başladı ve bitti geride ise bu rezalet görüntü kaldı.

İstanbul Beylik düzü etkinlik alanında kültürel öğe ve yöresel ürünlerin tanıtılması amacı ile iki çadır kuruldu. 5 gün boyunca süren etkinlikte vatandaşlar, çadırları gezerek yöresel ürün satın alabilecekti. Tanıtım günleri alanına gelen misafirler için halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen etkinlikte Kars, Ardahan ve Iğdır’ın bu şekilde tanıtılmasından duydukları üzüntüyü  şu ifadelerle belirttiler; Tanıtım günleri değil kültür rezaleti ne Kars ne Ardahan ne de Iğdır da böylesine bir kültür ve böylesine bir kostüm olduğu görülmüştür. Buradan Yetkililere sesleniyoruz bir ilin tanıtımı ilin kendi kültürü örf ve adetleri ile yapılır. Fotoğraftada görüldüğü gibi çakma halkoyunları ekibi spor ayakkabılarla gösterilerini sundular. Bu Kars’ın Ardahan’ın ve Iğdır’ın ayıbıdır. Bu etkinlikleri düzenleyenleride bu şehirleri yöneten yetkilileride göreve davet ediyoruz.

85ad9082-4531-4133-9157-38c7df6ab451.jpg529f2b48-b9dc-41bc-83d2-d01ab95b4cde.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber