Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Teröre Kınama

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Teröre Kınama

Kars Ardahan Bölge Barosu İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı nedeniyle bir araya gelerek, teröre lanet açıklamasında bulundu.

Kars Ardahan Bölge Barosu İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı nedeniyle bir araya gelerek, teröre lanet açıklamasında bulundu.

Kars Adliyesi önünde Kars Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar öncülüğünde bir araya gelen bölge barosu avukatları, terörü en sert şekilde kınadıklarını belirterek, saldırıların insanlığa ve Türkiye’nin demokrasine yapıldığını kaydettiler.

Baro Başkanı İbrahim Baştimar tarafından okunan basın bildirisinde bölücü terör güçlerinin bu ve bundan önceki saldırılarına da dikkat çekildi. Baştimar, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “27 Mayıs 1960 darbesine rağmen, 12 Mart 1971 muhtırasına rağmen, 12 Eylül 1980 darbesine rağmen,28 Şubat’a 27 Nisan muhtırasına son olarak ta 15 Temmuz darbe girişimine rağmen milletimizin tercihi demokrasi olmuş kendi iradesi üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını canı pahasına ortaya koymuştur. Bu halkımızın demokrasi tercihidir. Yaşadığımız acılara rağmen milletimiz bir tercihini daha ortaya koymuştur. Ocak 2016’da Sultanahmet’te turist kafilesine düzenlenen canlı bomba saldırısında 12 polisin hayatını kaybetmesine Şubat 2016’da Ankara Çankaya’da askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişinin ölmesine, 61 kişinin de yaralanmasına, Mart 2016’da Ankara Kızılay’a bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 38 kişinin ölmesine 125 kişinin yaralanmasına, Haziran 2016’da Atatürk Uluslararası hava limanında 3 teröristin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda 45 kişinin hayatının kaybetmesine 236 kişinin de yaralanmasına Haziran 2016’da İstanbul Veznecilerde düzenlenen bombalı saldırıda 7’si polis 12 kişinin hayatını kaybetmesine 36 kişinin de yaralanmasına rağmen halkımız terör odaklarının amaçlarına ulaşmasına fırsat vermemiş, bir oluşundan, birlikte oluşundan beraber olacağından vazgeçmemiştir. Buda halkımızın ikinci tercihidir.”
10 Aralık tarihinin aynı zamanda insan hakları günü olduğunu da hatırlatan Baştimar, “Tüm insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip belgeleyen bu günde yani, insan hakları gününde İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen iki ayrı saldırıda çoğu polis 44 kişinin şehit, 155 kişinin de yaralanmış olması tüm ülkenin huzuruna tehdit mesajı niteliği taşımaktadır. Kars- Ardahan bölge barosu avukatları olarak bu saldırıda şehit olan polislerimize, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifa diliyoruz. Yaşanan menfur saldırıyı gerçekleştirenleri bu saldırılardan menfaat umanları, milletimizin huzurunu bozma niyetin de olanları tüm terör eylemlerini lanetlediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber