Kars Ardahan Bölge Barosu 4´te 3´e hazırlanıyor!

Kars Ardahan Bölge Barosu 4´te 3´e hazırlanıyor!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından bu yıl 4´üncüsü düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması Bölge Finali´nde geçen iki yılın Türkiye birincisi Kars-Ardahan Bölge Barosu yine Bölge birinciliğini kimseye kaptırmadı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması Bölge Finali’nde geçen iki yılın Türkiye birincisi Kars-Ardahan Bölge Barosu yine Bölge birinciliğini kimseye kaptırmadı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 7 coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elemelerde bölge birinciliğini alan son iki yılın Türkiye birincisi Kars Ardahan Bölge Barosu Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Bölge Finali’nde başarısına bir yenisini eklemesi Kars’ta da büyük sevinç yarattı.

18-19 Şubat 2017 tarihinde Kars Ardahan Bölge Barosu, Erzurum, Ağrı, Van, Bingöl, Elazığ ve Malatya Barolarının katıldığı Kurumsal Dava Bölge Yarışması’nda bölge birincisi oldu. 2015-2016 yıllarında da hem Bölge Birinciliği hem de Türkiye Birinciliği elde eden Kars Ardahan Bölge Barosu, bu yıl da yeni yetiştirdiği stajyer avukatlarla 16 Nisan tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali’nde birinciliği elde etmeyi hedefliyor.
Yeni kupalarıyla mutluluklarını avukat arkadaşları ve basın mensuplarıyla paylaşan Kars Ardahan Bölge Barosu stajyer avukatları, kendilerine desteklerini esirgemeyen Kars Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar başta olmak üzere, tüm avukat arkadaşlarına teşekkürlerini ileterek, devraldıkları birincilik bayrağını yeniden Kars’a getirmek istediklerini söylediler.

Başarıdan duyduğu memnuniyeti ve yaşadığı gururu dile getiren Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar ise; “Tablo ortada, gençlerimize gurur duyuyoruz. Herkesin özlemi olan adalette savunmayı temsilen arkadaşlarımız katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmalarda geçen yıl ve önceki yıl Türkiye birincisi olduk. Bu yıl da bölge finallerinde bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandık. Kendilerine teşekkür ediyor, bu başarının sahiplerinin aile olarak Kars Ardahan Barosu’nun tüm bireylerinin, aynı zamanda yarışmaya katılıp sonradan hakim ve savcı olan arkadaşlarımızın, Kars Cumhuriyet Başsavcılığının ve Adalet Komisyonu’nun ve adliyede çalışan görevlilerin de emekleri vardır. Herkesi kutluyor, basın mensuplarımıza da ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması’ yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışmada Kars’a yeni bir başarı kazandıran Kars Ardahan Bölge Barosu ekip çalıştırıcısı Avukat Nesrin Çınar ve Avukat Selda Dalgınlı başta olmak üzere, Kafkas Haber Ajansı olarak stajyer avukatlar Avukat Sibel Kaya, Avukat Ruken Mustafaoğu, Avukat Mesut Can Tarım ve Simge Aydın’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber