Kars AK Parti Kadın Kolları'ndan  Başkanlığından Kadına  Şiddete Hayır

Kars AK Parti Kadın Kolları'ndan  Başkanlığından Kadına  Şiddete Hayır

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanlığı 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde,Kadına Şiddete "HAYIR" dedi.

AK Parti İl başkanlığı önünde gerçekleştirilen Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde konuşan AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Sevim Aslanoğlu, kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde aynı bicimde tezahür ettiğini söyledi.

Aslanoğlu, “Aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet bicimi olmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi buğun de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her turlu şiddete karsı turuncu çizgimizi çekiyoruz.

Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karsı yapılan herhangi bir kotu muameleye kati suretle karsı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, henüz insan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına oncu olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir. ‘insanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yasam bicimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir” dedi.

ds1qmvrxgaab1jc.jpgds1qmu5xcailk24.jpgds1qmwjwwaatuz2.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber