Kars, 7,2 Şiddetinde Deprem Riski Taşıyor!

Kars, 7,2 Şiddetinde Deprem Riski Taşıyor!

Türkiye’nin ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kars’ta 7,2 şiddetinde deprem olabileceğini açıkladı.

Turgut KAYA

Ercan Kars ile birlikte Kayseri, Kastamonu ve Karaman’da da aynı şiddette depremler yaşanacağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Katıldığı televizyon programlarında bilgilendirmede bulunan Ercan, yine çarpıcı bir açıklamada bulundu. Açıklamasında ‘Kars’ta 7,2 şiddetinde deprem olabilir’ dedi.

İl il incelemelerde bulunun deprem uzmanı o illerdeki fay hatlarını, geçmişte hangi şiddette deprem ürettiklerini, bu depremlerin tarihsel sıklığını ve diğer parametreleri bir araya getirerek meydana gelebilecek olası bir depremin en fazla hangi büyüklükte olabileceğine dair bir sonuca varıyor.

Son olarak 6 il için daha açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın Kahramanmaraş, Karabük, karaman, Kars, Kastamonu ve Kayseri hakkında bilgilendirmede bulundu. Kahramanmaraş için özel bir açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Yaptığımız çalışmada Kahramanmaraş’ta en fazla 7,7 büyüklüğünde bir deprem olabileceği sonucu ile karşılaştık. Ancak bu ilimizde 7 üzerinde iki deprem oldu. Artık bu ihtimal kalmadı. Uzun bir süre Kahramanmaraş’ta bu büyüklükte deprem olmayacaktır.” dedi.

whatsapp-image-2023-09-18-at-10-43-18.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber