Kars 36 Spor'un Kaderi 5 Ağustos'ta Belli Olacak

Kars 36 Spor'un Kaderi 5 Ağustos'ta Belli Olacak

Kars ile birlikte 16 İl takımının kaderi 5 Ağustosta belli olacak

Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Taş, Kars ile birlikte 16 İl takımının profesyonel 3. lige çıkması için gerekli girişimleri yaptıklarını, 5 Ağustos Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) nihai kararı açıklayacağını bildirdi.

ASKF Başkanı Burhan Taş, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde toplam 16 İlin profesyonel liglerde takımı bulunmadığını, bu illerden birisinin de maalesef Kars olduğunu belirtti.

ASKF Başkanı Burhan Taş’ın yaptığı açıklama şöyle: “Konuyla ilgili olarak gerekli olan tüm girişimleri yaptık. Biz ve bizimle birlikte diğer 15 ilin Amatör spor kulüpleri federasyonu başkanları, Milletvekilleri, illerimizin de takımlarının bir defaya mahsus olmak üzere profesyonel üçüncü lige alınması talebimizi gerekli mercilere ulaştırdık. Aldığımız izlenimler olumlu yönde olup 5 Ağustos Çarşamba günü nihayi kararı TFF yetkililerinin açıklamasını bekliyoruz. Bu anlamda 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili sayın Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili sayın Prf.Dr.Yunus Kılıç’a da gerekli bilgiler verilmiş ve yardımcı olacakları tarafımıza bildirilmiştir. Bu süreçte yapacakları ilgi ve yardımlarından dolayı kendilerine teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu arada Cefakar Kars Spor taraftarlarımızın da bu süreçte kamuoyu oluşturmak adına gereken taraftar desteklerini bekliyor, hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah girişiminiz olumlu olacaktır.”
Öte yandan Karsspor taraftar grubu adına Mahir Acay’dan yapılan açıklama şöyle: “Büyük Karsspor taraftarına: Bugün aldığımız habere göre Milletvekillerimiz sayın Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Kars ASKF Başkanı Burhan Taş beyin yoğun çabalarıyla 3. lig yolunda her şey olumlu. Müjdeli haberi çarşamba günü alacağız inşallah. Şimdi buradan tüm şehrimizde ve gurbette yaşayan bütün Karslılara sesleniyorum; siyaseti, düşünceyi, görüşü bir kenara bırakın. Bu paylaşıma destek olarak herkesin bu gündeme destek olması lazım. Karssporu hak ettiği yerde görmek isteyen bütün Karslılara sesleniyorum; başka Kars, başka Karsspor yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber