Kars 36 Spor’a Gerçek Anlamda Destek Lazım

Kars 36 Spor’a Gerçek Anlamda Destek Lazım

Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligde Kars 36 Spor beklenen ve istenilen durumda değil. Üst üste kötü sonuçlar, Teknik patronun değişmesi bunlar çözüm değil. 

Şuan görünen Kars 36 Spor rakiplerinden çok geride, kadro olarak, destek olarak ve maddi açıdan diğer takımlarla arasında uçurum var. Durum böyle olunca da takımdan bir şey beklemek doğru değil. Dışa bağımlı olmak ise zaten özellikle doğu takımları için hep hüsran olmuştur. Çünkü alt yapı yok, alt yapı olmayınca dışarıdan transfer yapmak gerekir.

Zaten paran varsa, maddi gücün varsa alırsın kaliteli topçular, bir yılda çıkarsın profesyonel lige, yoksa derme çatma kurulan takım ile başarılı olmak mümkün değil. 

İşte bu noktada gerçekten yeşil beyazlı ekibe ciddi anlamda maddi destek gerekiyor. Transfer için, malzeme ekipman için, deplasman giderleri, pirimler, maç başı ödemeleri, bunlar ciddi meblağ tutuyor. Bir kişiyle veya birkaç kişiyle yapılacak işler değil. 

Kars 36 Spor’un BAL liginde başarılı olması için çok iyi transferler yapması gerekiyor. Mevcut oyuncularla bir arpa yol alması mümkün değil. Belki amatörde şampiyon olur, ancak BAL liginde çok zor. Çünkü rakipleri güçlü, iyi transferler yapılmış. Sezona iyi hazırlanmışlar ve zaten aldıkları sonuçlardan bunun gösteriyor. 

Arhavi, Artvin Çoruh, Yakutiye, Ağrı Doğubeyazıt Belediye ve Ağrı Vefa Kars 36 Spor’a göre çok iyi transferler yapmışlar ve bu da aldıkları sonuçlara yansımış, lider Artvin Çoruh 13 puan ve 12,11 ve 10 olarak diğerleri takip etmiş. Kars 36 Spor’un puanı 5, yani 3 puanlı ligde 8 puan kapanmayacak gibi değil. Ancak kendi sahanda kazanacaksın. Deplasman en kötü ihtimal 1 puan çıkaracaksın. 

Aradaki puan farkı tam anlamıyla açılmadan yeni transferler yapılarak kadroya takviye çekilmelidir. Teknik patron değişti, önümüzdeki günlerde takıma olumlu veya olumsuz yansımalarını göreceğiz. Ama kesinlikle Kars 36 Spor’a gerçek anlamda destek gerekiyor. 

İşadamları, bürokratlar, siyasiler elini taşın altına koyarak destek olmalı, aksi takdirde bu sezonda boynumuz bükük kalır. Güçlü bir Kars 36 Spor, bu ligde başarılı olur. 

 Karslıyım diyen herkes kendi çapında takıma destek olmalı, başarının yolu maddi anlamda güçlü, kadro anlamında güçlü olmaktan geçer…

SPOR ANALİZ

IŞIK ÇAPANOĞLU

TSYD KARS TEMSİLCİSİ  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber