Kars 36 Spor Teknik Direktörü LHA’ya özel açıklamalarda bulundu

Kars 36 Spor Teknik Direktörü LHA’ya özel açıklamalarda bulundu

Kars 36 Spor’un aldığı başarılı sonuçlarda payı büyük olan Teknik Direktör Hüsnü Kaçmaz, Lider Haber Ajansı (LHA)’ya özel açıklamalarda bulundu.

2017-2018 futbol sezonunda gerek Ziraat Türkiye Kupası’nda ve gerekse BAL Ligi’nde Kars 36 Spor ilklere imza atarak tarihinde Türkiye Kupası’nda ilk kez 5’ini tura çıkarak Kars’a Süper Lig ekibini getiren ve gerekse BAL Ligi’nde aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Yeşil Beyazlı ekibin başarılı çalıştırıcı LHA’ya konuştu. Lider Haber Ajansı’nın sorularını açık yüreklilikle cevaplayan Kaçmaz’ın Kars sevdalısı olduğu da ortaya çıktı. İşte Kars 36 Spor Teknik Direktörü Hüsnü Kaçmaz ve LHA Muhabiri arasında geçen soru ve cevaplar:

LHA: GERİDE KALAN MAÇLARI VE BUNDAN SONRAKİ HEDEFİNİZ NEDİR?

Hüsnü Kaçmaz: Tabi ki biz geçen sene bildiğiniz gibi yerellikten cıktık. Hedefli bir takım kurulmadı. Tabi ki belli bütçe itibariyle ona göre transfer yaptık. Kafadan tabi bu kadar büyük beklendiler yoktu. Bu takımın ligde kalması önemliydi fakat Türkiye kupasıyla birlikte yakalanan bir öz güven ile beraber sezon içerisinde belli bir yerlere geldik. Biz öncelikle bal ligi takımıyız ama bizim en büyük karakterimiz futbol oynamaya çalışan takımız her maça çıktığımızda iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Stadyuma her gelen seyircilerimize iyi bir futbol göstermek istiyoruz. En önemlisi de takımımızı gerek yerel anlamda gerek ulusal anlamda en iyi yerlere getirmek için mücadele ediyoruz. Tabi Türkiye kupasında ki yakalanan tarihindeki ilk defa böyle bir başarı diğer takımların gözünde de Kars 36 spor'u daha ciddi bir takım olarak görmeyi sağladı. Maça çıkarken hedef olsun veya olmasın tüm takımlar bize karşı bir direnç gösteriyor çünkü takımımız ulusal bir şekilde gündeme geldi. Takımımızın ligde aldığı galibiyetlerle, bir sıralama yakaladık, Ama hedefimizde istemesekte kaybettiğimiz puanlar var. Ligde başlarken çok ciddi hedefler koyan çok ciddi paralar harcayanlarda var tabi ki herkesin belli bir amacı var bizde o amaçla o noktaya geldiğimizde o maçı sonuna kadar götürmeye çalışıyoruz inşallah istediğimiz arzuladığımız yerde bitiririz.

LHA: KARS'TA BİR ŞAMPİYONLUK BEKLENTİSİ OLDU?

Hüsnü Kaçmaz: Bu beklenti kafalarda yoktu ama bu beklentiyi çıkaran bu takım oldu bu takımın oyuncuları oldu bu beklentiyi yukarıya çıkarttıysan bunu da taşımak zorundasın taşıya bildiğimiz kadar taşıyacağız. Ligde hangi takımın ne kadar şansı varsa bizimde o kadar şansımız var. İnşallah bizim hedefimiz belli bu yolda devam ediyoruz çalışmaya.

LHA: LİGDE BAŞARILI GÖRDÜĞÜNÜZ BİR TAKIM VARMI ?

Hüsnü Kaçmaz: Bu grup çok enteresan bir grup haftalık her şey değişebilir bu grupta maç anlamında puan anlamında herkes herkesten puan alabiliyor. Bu lig sonuna kadar devam edecek. Bu süreçte en az hata yapan en az kayıp yaşayan bu ligi göğüsleyecek. Burada şu takım yada bu takım demenin bir mantığı yok sıralamaya bakınca birbirine yakın takım eşit takım herkes herkesle maç yapabiliyor herkes puan kaybedebiliyor dediğim gibi kim az puan kaybederse o ipi göğüsleyecektir.

LHA : TAKIM PLANLAMASI YAPARKEN ÖNCELİĞİNİZ NELERDİR?

Hüsnü Kaçmaz: Ben takım planlaması yaparken her zaman şunu örnek alıyoruz futbolcu yetenekli olabilir kaliteli olabilir. Düzgün insan olmadığı sürece bir şehir takımına katkı sağlamaz yani burada çok paralar verip çok iyi oyucularda oyunu bırakan oyuncuları da bu liglerde gördük. Takım içerisinde problemler yaşan oyuncuları da gördük. Ama biz çok şükür çok az bütçeyle getirdiğimiz oyuncularımız çok ciddi transfer teklifi almalarına rağmen şuan hepsi burada. Kimse ayrılmadı kimse kaçmadı. Takım adına şehir adına mücadele içerisinde bizim için her zaman duruşa bakıyoruz bizim için ana karakter odur.

LHA: ANTREMANLARINIZ NASIL GEÇİYOR

Hüsnü Kaçmaz: Sıkıntılarımız tabi ki oluyor çok kalabalık oyuncu grubumuz yok. Şuanda ki üç arkadaşımızda sıkıntılarımız var bunların tedavileri devam ediyor sakatlık olarak onun dışına bir problemiz yok çok şükür antrenmanlarız var futbolcularımız çok istekli hava şartları ne olursa olsun kar olsun yağmur olsun maalesef şehrimizde 6 ay kış olduğundan dolayı alışkınlar onun için bir sıkıntı yaşamıyoruz antrenmanlar iyi geçiyor. Birlikteliğimiz iyi eğer nasibimizde varsa çalışacağız çabalayacağız sonucunu bekleyeceğiz tabi ki hedefimizde en üst seviye var bunu bana değil oyunculara sormak gerekiyor.

LHA: FUTBOLCULARINIZA MAÇ SONRASI YAKLAŞIMINIZ NASIL?

Hüsnü Kaçmaz: Benim olduğum bir yerde benim 11' im olmaz benim elimde 22 tane futbolcu varsa 22 tane futbolcuda takımın bir bireyidir şans kime gelirse kim takıma daha fazla katkı sağlarsa o Ogün oynayacaktır. Diğer arkadaşlarda oturup o arkadaşlarının başarılı olması için mücadelelerine devam edeceklerdir benim yedek oyuncumdur as oyuncumdur bende böyle bir kavram yoktur. Bu takımdaki her oyuncu bir güneştir. Bu takımda kişilere göre takım kurulmaz. Kişilerin istek ve arzularına göre bazı şeyler yapılmaz.

LHA: BİR TEKNİK ADAM OLARAK KENDİNİZİ NASIL TANIMLARSINIZ

Hüsnü Kaçmaz: Mühim olan gittiğin yerde yaptıkların değil. Ne bıraktığım çok önemli. Önemli olan insanların kalbinde düşüncesinde ne bıraktığın önemlidir 2,5 yıldır bu şehir değim kariyerimi de bir kenara bırakarak yerel lige gelmiş bir insanım. Hayatımda bal ligini kabul etmeyen bir insan olarak yerel lige geldim. Ahtı vefa ve hatır devreye girdiği zaman herşeyi bir kenara bırakıyorsunuz. Ama dediğim gibi kendi adıma bir değerlendirme yaparsam bunu yapamam çünkü bunu etrafımdaki insanların yapması lazım ben hayatımda işimle özel yaşantımda apayrı iki insanımdır iş hayatımda inanılmaz ciddiyimdir. Özel hayatımda da şuan ki Hüsnü Kaçmaz neyse herkes de aynısını bilir.

LHA: TARAFTARLARINIZA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ.

Hüsnü Kaçmaz: Tabi ki taraftarsız takım düşünülemez. Gerek antrenmanlarda gerek dışarıdaki maçlarda gerek içerdeki maçlarda bizim 12. güç dediğimiz taraftar gurubumuz var onlara teşekkür ediyoruz. Takımlarına sahip çıkıyorlar ve çıkmakta zorundalar Kars ilini temsil eden tek takım var oda Kars 36 spor. Taraftar guruplarımızı Çamurda da gördüm karda da gördüm soğukta da gördüm. İnşallah bundan sonrada bu azmimiz devam eder. Hedefimiz şampiyonluk yolunda mağlubiyet yaşamadan ligi mutlu bir ekilde bitirmek, hedefimiz gayemiz bu yöndedir.

Lider Haber Ajansı 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber