KARS 36 SPOR HEP HAK ETMEDİĞİ YERDE Mİ KALACAK?

KARS 36 SPOR HEP HAK ETMEDİĞİ YERDE Mİ KALACAK?

Son günlerde Kars’ın gündemini meşgul eden Kars 36 Spor’un ne olacağı ve nasıl bir yol çizeceği merak konusudur. 

Kars 36 Spor, ben “Karsspor” demeyi daha uygun buluyorum, uzantılar taklit olmuştur hep! 
Kars Spor, geçmişi çok badirelerle dolu bir takım, sahada kazanmış, masa başında kaybetmiş, 3. Lig, hatta 2 lig görmüş, sevinciyle, hüzünüyle coşkusuyla, acı tatlı anılarıyla hepimizin gönlünde bir iz bırakmıştır. 
Hepimizde acı tatlı anıları olan Karsspor, çıkış kapısı arıyor. Çırpınıyor, adete haykırıyor, duyan var mı? Yok!...

Kars Spor hiçbir zaman birilerinin takımı olmamıştır. Buna Karslı da müsaade etmemiştir. Valisinden Emniyet Müdüründen, bürokratından, iş adamına, hatta sokakta çekirdek satan vatandaşa kadar herkes gücü yettiği kadar yeşil beyazı ekibe katkı sağlamıştır. Ha belediye başkanları içerisinde de en büyük pay, hiç kimse kırılıp gücenmesin Naif Alibeyoğlu’nun olmuştur. Alibeyoğlu döneminde 2. Lig gören ve sezonu şampiyonun arkasında kapatan takım olmuştur. 
Şimdi bakıyorum, herkes bir birini suçluyor, çözüm üretmesi gerekenlerin bunu yapmasını da doğru bulmuyorum. Kars’ın değerlerinden değerli iş adamı İsmail Aytemiz, Kars’ın sporuna çok destek verdi. Şuanda Aytemiz Alanya Spor’a aynı desteği vermeye devam ediyor. Peki bu değerli iş adamları neden Kars’tan Kars’ın sporundan elini çekti?

Bu soruyu hiç kendinize sordunuz mu? 

Bildiğim kadarıyla sormadınız… Neden mi ? Çünkü işinize gelmedi. Biz insanları kucaklamasını bilmiyoruz. İnsanlara değer vermesini bilmiyoruz. Bir örnek daha vereyim… Ekrem Demir, işadamı Kars’ta yaşıyor  ve Karsspor çok fazla alacağı var çok şeye kefil olmuş ve kendisi bunları Karsspor’a yansıtmadan kendisi ödüyor…

Gerek sporculara, gerekte başka yerlere… Hiç teşekkür etmeyi aklınızdan geçirdiniz mi?

Evet Kars son dönemde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla ödüllendirildi. Ahmet Arslan, bakan olarak kabine de yer aldı. Ahmet Arslan ile kaç kez görüştünüz. Kaç kez mantıklı ve makul şartlarda destek istediniz. İstediğiniz hangi destek geri çevrildi? Bazı şeylerden kurtulmak gerekiyor. Hep benim demekle bu işler olmuyor.
Ben eminim bırakın Ahmet Arslan’ı, kimliğinde Kars yazan herkes kendi doğup büyüdüğü ilin adını taşıyan takıma destek olur. Çünkü adı “Kars” tır… Spor uzantısıdır. Biz uzantılarla uğraşıyoruz. 

Eleştiriyi kabul etmiyoruz. Eleştiri yapanı kötü adam ilan ediyoruz. Bir örnek daha vereyim. Bir önceki dönem Kars Valisi Rahmi Doğan, Hatay’a Vali olarak gitti. Ve Hatayspor’u destekledi, maçlarına gitti, başarısına ortak oldu, imkanlar doğrultusunda destek verdi. Hiç kendimize sorduk mu Rahmi vali Karsspor’a neden destek vermedi? Ben destek vermediğine inanmıyorum. Çünkü zaman zaman kendisiyle Karsspor’u konuşuyordu. Ziraat Türkiye Kupası’nda aldığı başarılarla Türkiye spor gündemini uzun süre meşgul eden bir ilin takımı, o ilde görev yapan bir valinin desteklememesi söz konusu olamaz…

Eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, evet Kars’ta herkes adını hiç iyi bir şekilde anmayacak. Karaçanta, talip olduğu ve Karslıların layık görerek verdiği belediye başkanlığı görevini layıkıyla yapamadı. Bırakın Karsspor’u, Kars’ı yönetemedi. Kars için gerçekten gelmiş geçmiş belediye başkanları içerisinde en kötüsü, en berbatı olarak Kars tarihin geçti. Böyle birisinin Karsspor’a destek vermesini beklemek bile yanlıştı, öyle de oldu…

 Kars 36 Spor, 2019-2020 sezonunda BAL Liginde yer alacak. Artık bundan sonra başarılı olabilmesi için ne yapılması gerekiyorsa onu her platformda tartışmak, konuşmak, çözüm yolları aramak gerekiyor. İsteyen destek olur, isteyen destek olmaz, bu insanların kendi vicdanı, Kars’a bakış açısıyla ilgili bir sorun.  İsterim ki, Kars 36 Spor hak ettiği yerde olsun.

Bu şekilde devam edersek, “KARS 36 SPOR HEP HAK ETMEDİĞİ YERDE” kalır…

SPOR ANALİZ

IŞIK ÇAPANOĞLU

TSYD KARS TEMSİLCİSİ

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor