Karaçanta şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Karaçanta şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde Karaçanta, eşi Figen...

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde Karaçanta, eşi Figen Karaçanta ile birlikte misafirlerini otel girişinde tek tek karşıladı.
Kars’ın şehitler diyarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, terör örgütünün hak ettiği cezayı alacağını söyledi.
Başkan Karaçanta, “Şehrimiz, tabiki ülkemiz başta olmak üzere içinde bulunduğumuz coğrafya Kars, diğer illerle göre biraz daha farklı. Hakikaten şehitler diyarıdır. Yani burayı yurt edindiğimizde daha sonra vatana intikal eden bu Kars sokakları şehidin, şühedanın kanlarıyla yoğrulmuştur” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAFASI EZİLECEK”

28 Haziran akşamı İstanbul’da havaalanında bir patlama gerçekleştirildi. Bugün şehit sayımız 45’e yükseldi diyen Başkan Murtaza Karaçanta, “Hemen onun akabinde daha iki gün önce ilimiz hudutları dahilinde yine terör örgütü ile çıkan çatışmada iki askerimiz yaralandı. Bu olay ilimizi, hemşehrilerimizi ve bizi derinden üzdü. Ama her ne olursa olsun, bu hain terör örgütü çok iyi bilmeli ki biz Türk milleti olarak bir karış toprak için canımızı seve seve veririz. Dolayısıyla bizim hiç kimseye bir karış dahi toprak vermeyiz. Çok iyi bilsinler ki bu vatan sahipsiz değil. Şehidin, şühedanın kanı akacak, illaki bir bedel ödenecek. Ama onlarda hak ettiği cezaya çarptırılacak. Daha iki gün önce olduğu gibi kafakarı ezilecek. Nereden geldiklerini şaşıracaklar” diye konuştu.
Başkan Karaçanta’dan sonra söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan’da programa katılanların ramazan bayramı tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından iftara geçildi.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta’nın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine; Vali Rahmi Doğan, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, eşi Sevinç Süleymanlı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber